Πόνσε

Ο Αργεντινός επιθετικός υπογράφει στην ρωσική ομάδα, η οποία τον δελεάζει με πλουσιοπάροχο συμβόλαιο ώστε να συνεχίσει στη Μόσχα

Ο Εζέκιελ Πόνσε έκανε μια εξαιρετική πρώτη σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, φτιάχνοντας το όνομά του κατά τον δανεισμό του από τη Ρόμα. Ωστόσο κατέστη σαφές πως δεν ενδιαφερόταν να συνεχίσει στη Super League, παρά την προσπάθεια της ΑΕΚ να τον κρατήσει και το ενδιαφέρον από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Τα οικονομικά δεδομένα για τον Αργεντινό ξεφεύγουν από αυτά της ελληνικής πραγματικότητας. Αυτό γίνεται σαφές από το συμβόλαιο που ετοιμάζεται να υπογράψει, στη Σπαρτάκ Μόσχας!

Η ρωσική ομάδα φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με τη Ρόμα. Το ακριβές ποσό δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά οι Πορτογάλοι υποστηρίζουν πως κυμαίνεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά πάντως το συμβόλαιο του 22χρονου επιθετικού, περιλαμβάνει απολαβές 2 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Οικονομικό πακέτο άπιαστο για τις ελληνικές ομάδες.

Ο Πόνσε μπορεί να μην παίρνει μεταγραφή σε ένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα όπως επιθυμούσε, αλλά η ρωσική Premier Liga είναι τυπική λύση για συμπατριώτες του. Η Ζενίτ διαθέτει τη μεγαλύτερη αργεντίνικη παροικία. Η Σπαρτάκ συμμετέχει στο Europa League της επόμενης σεζόν, αφού τερμάτισε 5η στο περσινό πρωτάθλημα.

Πιθανότητα θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ζε Λουίς για τον οποίο Πόρτο και Γαλατασαράι ενδιαφέρονται ζεστά. Ο άμεσος ανταγωνιστής του Πόνσε για την κορυφή της επίθεσης είναι ο Λουίζ Αντριάνο.