Βράνιες: «Πάω στην Σαρλερουά»

Βράνιες: Μέλι έσταξε για τον Βόσνιο κεντρικό αμυντικό ο προπονητής του στην 'Αντερλεχτ, Βενσάν Κομπανί μετά το ματς με τη Σερκλ Μπριζ

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Βενσάν Κομπανί για την εμφάνιση του Όγκνιεν Βράνιες κατά το κυριακάτικο 2-0 της Άντερλεχτ επί της Σερκλ Μπριζ.

Ο Βέλγος προπονητής έσταξε μέλι για τον Βόσνιο κεντρικό αμυντικό και  με αυτόν τον τρόπο μοιάζει να οροθετείται οριστικά η ριζική αλλαγή της σχέσης του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ με τους «μοβ». Κάτι που είχε αρχίσει να σχηματοποιείται με διάφορους τρόπους τις τελευταίες ημέρες.

«Ο Βράνιες μας πρόσφερε ακριβώς αυτό που περιμέναμε από αυτόν. Κέρδισε όλες τις μονομαχίες που ενεπλάκη. Μας έδωσε ηρεμία και σταθερότητα στα μετόπισθεν. Για κάποιον που δεν έχει παίξει για αρκετό καιρό και μόλις επέστρεψε από τραυματισμό, σίγουρα βοήθησε πάρα πολύ. Ειδικά από τη στιγμή που κάναμε το 2-0 και μετά, έκανε τα πάντα σωστά ώστε να αποφύγουμε να κινδυνέψουμε. Χάρη σε αυτόν και στην εμπειρία του, μπορέσαμε και διατηρήσαμε τη ψυχραιμία μας», είπε ο Κομπανί, που σε αυτό το παιχνίδι πήρε την 1η νίκη της βραχύβιας καριέρας του ως προπονητής (μετά από δύο ισοπαλίες).

Λογικό να υποθέσει κανείς ότι μετά από τόσο καλή εμφάνιση και μετά από τέτοια κολακευτικά σχόλια, το μέλλον του Βράνιες στις Βρυξέλλες θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που προαλειφόταν μέχρι πρότινος. Συμμάζεψε εμφανώς την άμυνα, ενώ αυτό ήταν το πρώτο λευκό παθητικό στο φετινό πρωτάθλημα (στην 5η αγωνιστική).

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τον Βόσνιο έσταξαν μέλι και πολλοί οπαδοί των «μοβ» στο Twitter, κάτι διόλου δεδομένου, αφού τον είχαν για καιρό στη μαύρη λίστα τους. Όλα αυτά βέβαια απαιτούν επιβεβαίωση σε βάθος χρόνου. Καθώς, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όταν μιλάμε για τον Βράνιες, τίποτα δεν είναι δεδομένο και μπορεί σε μια στιγμή να αλλάξουν τα πάντα. Με δική του ευθύνη, συνήθως…