Ξέσπασε σε κλάματα για τον θάνατο του Μαραντόνα ο διαιτητής που δεν είδε το «Χέρι του Θεού» (pics)


Αλέξανδρος Κωτάκης

Ξέσπασε σε κλάματα για τον θάνατο του Μαραντόνα ο διαιτητής που δεν είδε το «Χέρι του Θεού» (pics)


Έστω και με αρνητικό για εκείνον τρόπο, «συνδέθηκε» όσο λίγοι με τον Ντιέγκο Μαραντόνα κι έτσι στο άκουσμά της είδησης του θανάτου «έσπασε». Ο λόγος για τον Αλι Μπιν Νάσερ, τον Τυνήσιο διαιτητή, ο οποίος δεν είχε δει το περίφημο «χέρι του Θεού» στο Αγγλία – Αργεντινή στο Μουντιάλ του Μεξικό.

Ο 76χρονος σήμερα Αλι Μπιν Νάσερ ξέσπασε σε λυγμούς μόλις έμαθε τον χαμό του Μαραντόνα, τον οποίο μάλιστα είχε συναντήσει πριν από λίγα χρόνια.

Συγκεκριμένα το 2015 ο Ντιεγκίτο είχε βρέθηκε στην Τυνησία για να γυρίσει μία σειρά από διαφημιστικά και έτσι δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον Νάσερ.

Οι δύο άνδρες είχαν μια θερμή αγκαλιά και τα είπαν σε πολύ ζεστό συναισθηματικό κλίμα, λέγοντας ιστορίες για εκείνο το ματς. Εκείνον τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ματς.

«Αυτήν την εβδομάδα επισκέφτηκα την Τυνησία και είχα μία “συναισθηματική επανένωση” με τον Αλι Μπιν Νάσερ. Του πρόσφερα μία φανέλα της Αργεντινής με την αφιέρωση “Στον Αλί, τον αιώνιο φίλο μου” και μου έδωσε μία φωτογραφία από εκείνον τον αγώνα», είχε πει τότε μετά την επίσκεψη του στον Μπενακέρ ο Μαραντόνα.

Ο Νάσερ, έχοντας γύρω του δημοσιογράφους που ήθελαν να του πάρουν μια κουβέντα για τον θάνατο του Αργεντινού σταρ, είπε μεταξύ άλλων εμφανώς συγκινημένος.

«Ήταν μια διάνοια, ένας θρύλος του ποδοσφαίρου. Είχα την τύχη να ζήσω το σπουδαιότερο γκολ όλων των εποχών. Μια μαγική στιγμή», είπε αναφερόμενος στο δεύτερο γκολ της αναμέτρησης ο πρώην διαιτητής, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από τη FIFA ως το κορυφαίο του προηγούμενου αιώνα.


Sportime Extras