Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη Μπιλ Πάπας: «Δεν έχει λεφτά ούτε για να πάει Αυστραλία»

Οι εξελίξεις τρέχουν σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στην Αυστραλία για τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης Μπιλ Πάπας

Από τη στιγμή που έσκασε το σκάνδαλο οι αναφορές στην Αυστραλία για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη, Μπιλ Πάπας, είναι διαρκείς.

Πλέον η υπόθεση πηγαίνει σε άλλο επίπεδο. Την Τετάρτη (20/10) το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Μπιλ Πάπας και έκδοσής του από την Ελλάδα. Αναφέρεται πως επανειλημμένα δεν έχει υπακούσει στις δικαστικές αποφάσεις και αποφεύγει να προσκομίσει σημαντικά έγγραφα.

Ταυτόχρονα, ο ξάδερφός του, Μπιλ Κωνσταντινίδης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Astralian εμπλέκεται επίσης στην όλη υπόθεση. Σε εκείνον ανήκει η εταιρεία Natave, η μία από τις δύο για τις οποίες έχουν εκδοθεί κλητεύσεις (σ.σ. Fort Matida η άλλη).

Τον Σεπτέμβριο άρχισαν οι διαδικασίες για τη διαγραφή της Natave, λόγω της πιθανότητας εμπλοκής της στην υπόθεση. Όσον αφορά τη Fort Matilda, είναι μεσιτική και επενδυτική εταιρεία δανείων. Είχε συναλλαγές με τον Μπιλ Πάπας και τον συνεργάτη του Βινς Τεσοριέρο. Συμμετοχή σύμφωνα με τους Αυστραλούς στο όλο θέμα έχει και ο Έρικ Κωνσταντινίδης, αδερφός του Μπιλ και ξάδερφος επίσης του Πάπας. Είναι ο υπεύθυνος του Our Kloud, που ανήκει στη Forum Finance.

Από εκεί και πέρα, στην Ξάνθη προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ξεκαθαρίζουν μεταξύ άλλων πως το ένταλμα που εκδόθηκε έχει να κάνει μόνο με το γεγονός πως ο Μπιλ Πάπας δεν έχει προσκομίσει τα έγγραφα που του έχουν ζητηθεί. Στους κύκλους της Super League 2, πάντως, δεν έχει μείνει ασχολίαστο το θέμα.