Η εναρκτήρια μέρα του 1ου FIBA World Basketball Summit στην Σι’Αν της Κίνας είναι ήδη καταγεγραμμένα στην ιστορία. Στο πρώτο 24ώρο… ζωής του θεσμού μίλησαν: Ο Πάτρικ Μπάουμαν που αναφέρθηκε στα σημεία κλειδιά που οδηγούν τις Ομοσπονδίες στην επιτυχία, όπως και τη σημασία που έχει η ομαδική εργασία και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων του μπάσκετ,...

Η εναρκτήρια μέρα του 1ου FIBA World Basketball Summit στην Σι’Αν της Κίνας είναι ήδη καταγεγραμμένα στην ιστορία.

Στο πρώτο 24ώρο… ζωής του θεσμού μίλησαν:

Ο Πάτρικ Μπάουμαν που αναφέρθηκε στα σημεία κλειδιά που οδηγούν τις Ομοσπονδίες στην επιτυχία, όπως και τη σημασία που έχει η ομαδική εργασία και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων του μπάσκετ, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της FIBA που είναι η ανάπτυξη του αθλήματος.

Ο Κρεγκ Ζέινον, ο επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ της ΝΙΚΕ παγκοσμίως αναφέρθηκε στην δυναμική που έχουν τα σπορ και την ενέργεια που προσφέρουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Ο Μαρκ Τέιτουμ, αναπληρωτής κομισάριος του ΝΒΑ, εξήγησε και ανάδειξε του ΝΒΑ στην παγκόσμια ανάπτυξη του μπάσκετ.

Ο Πάτρικ Μπάουμαν.

Ο Κέισι Ουάσερμαν, πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 στο Λος Αντζελες εξέφρασε την άποψη ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ (Λος Αντζελες), ως ένας πραγματικός μπασκετικός κόμβος, θα προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για το μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028. Επίσης, κατέδειξε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για το 3Χ3 που θα κάνει το ντεμπούτο του ως Ολυμπιακό άθλημα το 2020 στο Τόκιο. Τέλος, υπογράμμισε ότι αν κάποιος έπρεπε να βάλει στοίχημα για κάποιο σπορ σήμερα, αυτό θα έπρεπε να είναι το μπάσκετ καθώς είναι στην πιο ευνοϊκή θέση για να επωφεληθεί από όλα τα υπόλοιπα.

Ο Αντρέι Κιριλένκο, πρόεδρος της ρώσικης Ομοσπονδίας τόνισε ότι τα παιδιά των ηλικιών από 8 μέχρι 12 αποτελούν μία κατηγορία πολύ σημαντική για το μπάσκετ προκειμένου να αποτελέσουν στόχο προσέλκυσης από το ίδιο το άθλημα.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο