ΣΠΟΡ

Το… πειραγμένο «Βolero» των μεταλλίων

Η Ιωάννα Ξουλόγη έφτασε ως το βάθρο με μουσική εγγύηση
Το… πειραγμένο «Βolero» των μεταλλίων
Μπήκε στη «Milli Gimnastika Arenasi» με ακουστικά στ’ αυτιά της. Σταθερή στις συνήθειές της, η Ιωάννα Ξουλόγη άκουγε μουσική πριν από τον τελικό των ασκήσεων εδάφους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής «AGF Trophy», που διεξήχθη στο Μπακού. Εκεί, όπου πέτυχε τη μεγαλύτερη της διάκριση μέχρι σήμερα.
Η αθλήτρια του Ορφέα Καλαμαριάς,  κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα έχοντας επιλέξει να τη συνοδεύσει το βιολί της Βανέσα Μέι στο ταπί, με τη διασκευή του «Bolero».
Η 17λεπτη σύνθεση του Μορίς Ραβέλ στέλνει συχνά αθλήτριες και αθλητές στο βάθρο και επιλέγεται τακτικά, μετά τα δώδεκα τέλεια 6άρια και τα έξι 5.9 που έλαβαν οι Τζέιν Τόρβιλ και ο Κρίστοφερ Ντιν της Μ. Βρετανίας στα ζευγάρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984, στο Σαράγεβο.

Τότε, οι δύο Βρετανοί προσπάθησαν να «κόψουν» το «Bolero» στα μέτρα των κανονισμών, δηλαδή σε 4 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα, μα ήταν αδύνατον! Τελείωνε απότομα το κομμάτι και το λιγότερο που μπορούσε ν’ ακουστεί από τα ηχεία ήταν 4’28”. Διάβασαν προσεκτικά τους κανονισμούς και διαπίστωσαν ότι ο χρόνος τους στον πάγο θ’ άρχιζε να μετρά από τη στιγμή που θ’ ακουμπούσαν τα… ξυράφια τους σ’ αυτόν! Ετσι, δεν πέτυχαν μόνο ρεκόρ βαθμολογίας, αλλά και παραμονής μπροστά στο κοινό.

«Πειραγμένο» είναι και το «Bolero» της Ξουλόγη, αφού πρόκειται για διασκευή που ταίριαζε στο ανατολίτικο Μπακού. Η ίδια βέβαια έχει ένα τελείως διαφορετικό τραγούδι στο κινητό της και το ακούει όποιος την καλεί, ένα ελληνικό λαϊκό κομμάτι. «Δεν σημαίνει κάτι. Το είχα βάλει πριν από πολύ καιρό και το έχω ξεχάσει στο κινητό μου», απάντησε στο Sportime και συνέχισε: «Ακούω ελληνικά, αλλά όχι μόνο».

Η Ξουλόγη, η οποία στις 16 Απρίλιου θα κλείσει τα 26, δεν είναι μόνο αθλήτρια, αλλά και προπονήτρια: «Ο σύλλογός μου είναι ο Ορφέας, αλλά τα παιδιά που προπονώ ανήκουν στη Πυραμίδα, στο Ωραιόκαστρο. Στη Θεσσαλονίκη μεγάλωσα, εδώ έμαθα την ενόργανη γυμναστική, εδώ πήρα το πτυχίο από τη Γυμναστική Ακαδημία και συνεχίζω».
 
Το καλό της αγώνισμα είναι η δοκός. «Θέλω να δώσω μεγάλη προσοχή σε αυτό, αλλά θα δουλέψω στο σύνθετο. Πρέπει να βοηθήσουμε με βαθμούς την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και θα ασχοληθώ με όλα τα όργανα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το… πειραγμένο «Βolero» των μεταλλίων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καούκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.