Άγιος Κοσμάς: Οι εγκαταστάσεις της περιοχής είναι άρρηκτα συνδεδεμένες τις τελευταίες δεκαετίες με τον ελληνικό πολιτισμό και αθλητισμό.

Ανοικτά γήπεδα, επτά κλειστά γυμναστήρια, ξενώνες, μαρίνα που εξυπηρετούν δεκατρία Ολυμπιακά Αθλήματα.

Εγκαταστάσεις που έχουν αναδείξει Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Ευρωπαϊκούς νικητές, Βαλκανιονίκες…

Εγκαταστάσεις που φιλοξενούν κάθε μέρα μαθητές/τριες από όλα τα σχολεία της Αττικής και όχι μόνο.

Εγκαταστάσεις, σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, που το Σαββατοκύριακο δέχονται με θέρμη εκατοντάδες πολίτες για άσκηση, περίπατο, ψυχαγωγία, εκτόνωση, αποφόρτιση…

Το πρωί του Σαββάτου ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε τις ΕΑΚΝ – ομοίως και ο Σπύρος Ζαννιάς, με την ιδιότητα του προέδρου της Ολυμπιακής Προετοιμασίας.

Αφού αντίκρισε αυτές τις όμορφες εικόνες με τα μάτια του, ο Σπύρος Ζαννιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα μελλούμενα.

«Το Αθλητικό Κέντρο, πυλώνας Πολιτισμού, με ανεκτίμητη οικονομική αξία εκποιείται για «δεκάρες», στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους.

Πιστεύω ότι, όποιοι συναινούν στην απομάκρυνση των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά από το παράκτιο μέτωπο, όπου κι αν δραστηριοποιούνται, Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, Πολιτικά κόμματα έχουν λάθος εκτίμηση και η ιστορία θα τους διαψεύσει.

Ο Άγιος Κοσμάς πρέπει να παραμείνει όπως τον οραματίστηκε και τον εγκαινίασε το έτος 1961, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Όπως τον στήριξαν στη συνέχεια οι αείμνηστοι Ανδρέας Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Κληρονομιά στον Ελληνικό Αθλητισμό και στη Νεολαία της Πατρίδας μας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του.

Παράλληλα, ο Σπύρος Ζαννιάς αντιπαρέταξε το παράδειγμα άλλων παράκτιων περιοχών, επισημαίνοντας και προτείνοντας: «Ας δούμε τι έγινε στην άλλη πλευρά προς τον Πειραιά. Ο ευπατρίδης Νιάρχος, αθόρυβα, συνεργαζόμενος με τον Δήμο του Πειραιά, τον Δήμο Καλλιθέας και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, προχώρησε σε μια γενναία χορηγία και παρέδωσε το παραλιακό μέτωπο στη Νεολαία και στους Έλληνες Πολίτες, δημιουργώντας ένα μοναδικό Πολιτιστικό Κέντρο στη θέση που έπρεπε, έξω από το παράκτιο μέτωπο.

Ας πράξουν το ίδιο οι Οικογένειες Λάτση και Κωνσταντακόπουλου, για το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά. Τα ανταποδοτικά οφέλη να μείνουν στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και το παράκτιο μέτωπο να μην αλλάξει μορφή.

Να χρηματοδοτηθεί η συντήρηση των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά και τα ξενοδοχεία της LAMDA DEVELOPMENT ΑΕ-ΤΕΜΕΣ ΑΕ να εγκατασταθούν πάνω από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος».