Άρση Βαρών: Ξεκινάει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με 5 Ελληνικές συμμετοχές

Αύριο Τρίτη 7 Δεκεμβρίου αρχίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών στην Τασκένδη με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από 5 Έλληνες αθλητές.

Άρση Βαρών: Έντονο θα είναι το ελληνικό ενδιαφέρον για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών με την παρουσία 5 Ελλήνων αθλητών στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, Τασκένδη.

Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Άρσης Βαρών κάνει πρεμιέρα.

Μετά από την αρχική ανησυχία για αναβολή του Πρωταθλήματος μετά τις οδηγίες που εξέδωσε η διοργάνωση και το Υπουργείο Υγείας του Ουζμπεκιστάν, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά με απόφαση της IWF. Μόνη προϋπόθεση η καραντίνα 10 ημερών των αθλητών που προέρχονται από χώρες στις οποίες υπάρχουν περιορισμοί από τη χώρα του Ουζμπεκιστάν (χώρες της Αφρικής, Χονγκ Κονγκ, Μεγ. Βρετανία, Ιταλία, Αυστραλία).

Η διοργάνωση αρχίζει λοιπόν κανονικά αύριο, Τρίτης 7/12, με τη συμμετοχή περίπου 500 αθλητών από 74 χώρες. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται και 5 Έλληνες αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελληνική Άρση Βαρών.

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης είναι το όνομα που ξεχωρίζει από την ελληνική συμμετοχή με την προσπάθεια του 30χρονου αθλητή που συγκίνησε το Πανελλήνιο στο Τόκιο να συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα αλλά και τις μεγαλύτερες ελπίδες για διάκριση.

Ο Ιακωβίδης θα ξεκινήσει την προσπάθειά του στις 13 Δεκεμβρίου στις 07:30 ώρα Ελλάδας. Βρίσκεται στο Β’ γκρουπ της κατηγορίας των 89 κιλών.

Στις 14/12, οι Γεράσιμος Γαλιατσάτος και Γαλατσιάτος Ευάγγελος θα ξεκινήσουν επίσης τις προσπάθειές τους στην κατηγορία των 96 κιλών. Ο πρώτος βρίσκεται στο Β’ γκρουπ και θα αγωνιστεί στις 10:00 ενώ ο δεύτερος βρίσκεται στο Γ’ γκρουπ και θα αγωνιστεί στις 06:30 ώρα Ελλάδας.

Στις γυναίκες, η Σοφία Γεωργοπούλου βρίσκεται στη κατηγορία των 59 κιλών και θα ξεκινήσει την προσπάθειά της στις 11/12 στη 13:00 στο Β’ γκρουπ. Στο Β’ γκρουπ των 64 κιλών είναι η Ελένη Ρεβενικιώτη η οποία αγωνίζεται στις 07:30 στις 12 Δεκεμβρίου.