ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Οι Τούρκοι τίμησαν τον Λεωνίδη

Του απένειμαν το βραβείο του fair play για την παρουσία του στη κηδεία του Σουλεϊμάνογλου
Οι Τούρκοι τίμησαν τον Λεωνίδη

Η παρουσία του Βαλέριου Λεωνίδη στην κηδεία του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, είχε κάνει τρομερή εντύπωση στην γειτονική Τουρκία. Οι δυο τους είχαν δώσει επικές μάχες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά αυτό που πολύς κόσμος δε γνώριζε, είναι πως οι δυο τους είχαν πολύ καλές φιλικές σχέσεις.

Στα Τουρκικά ΜΜΕ είχε γίνει πρώτο θέμα η παρουσία του Λεωνίδη στην κηδεία και η Τουρκική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να τιμήσει τον πρώην πρωταθλητή της άρσης βαρών, δίνοντας του το βραβείο του Fair Play για το 2017.

Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, σε ειδική τελετή που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, δια χειρός του ομολόγου του στην Τουρκία, Ουγκούρ Ερντενέρ.

«Σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης και πολύ-πολιτισμού, οι κοινωνίες σε όλη την υφήλιο αναζητούν κοινές αρχές και αξίες, που να ενώνουν και πάλι την ανθρωπότητα. Αρχές που μπορούν να φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους μεταξύ τους. Μπορούμε να ισχυριστούμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες το κατάφεραν. Αποτελούν ίσως το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο ενότητας των σύγχρονων κοινωνιών.

Οι αθλητές ξεχνούν τις διαφορές τους, αντιλαμβάνονται επακριβώς το λόγο παρουσίας τους στην Ολυμπιακή Πόλη, αποδέχονται όλους τους άλλους ως ίσους και δείχνουν μεγαλύτερη κατανόηση σε φυλετικές, θρησκευτικές και ιδεολογικές διαφορές. Συνειδητοποιούν ότι αυτές ακριβώς οι διαφορές είναι που τους ενώνουν.

Η πανανθρώπινη συναδέλφωση των λαών μέσα από τον Ολυμπισμό και τον αθλητισμό αποτελεί τη βάση για έναν δικαιότερο, πιο ειρηνικό και λιγότερο ανταγωνιστικό κόσμο. Αποτελεί τον καλύτερο και ιδανικότερο πρεσβευτή ειρήνης», ανέφερε στην ομιλία του ο Σπύρος Καπράλος.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.