Δύο Έλληνες αθλητές του powerlifting (Ράλλης-Αλεξόπουλος) θα λάβουν μέρος στο Arnold Sports Festival. To Arnold Sports Festival διεξάγεται από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου στο Κολόμπους του Οχάιο και είναι δημιούργημα του διάσημου ηθοποιού και πρώην Γερουσιαστή της Καλιφόρνια. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά event στον πλανήτη, καθώς λαμβάνουν μέρος περισσότεροι...

Δύο Έλληνες αθλητές του powerlifting (Ράλλης-Αλεξόπουλος) θα λάβουν μέρος στο Arnold Sports Festival.

To Arnold Sports Festival διεξάγεται από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου στο Κολόμπους του Οχάιο και είναι δημιούργημα του διάσημου ηθοποιού και πρώην Γερουσιαστή της Καλιφόρνια. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά event στον πλανήτη, καθώς λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 20.000 αθλητές από 80 αθλήματα. Διεξάγεται υπό την αιγίδα της διεθνούς ομοσπονδίας XPC.

Στη μεγάλη αυτή διοργάνωση θα λάβουν μέρος δύο Έλληνες αθλητές. Πρόκειται για τον Δημήτρη Ράλλη και τον Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο. Ο Δημήτρης Ράλλης τον Σεπτέμβριο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κίνηση deadlift στο Mr Olympia και μάλιστα σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 385 κιλά! Ο 30χρονος Κερκυραίος αθλητής φιλοδοξεί να σημειώσει άλλη μία πρωτιά. Στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο σε αυτή την κίνηση και στοχεύει να σπάσει σε επίσημο αγώνα το φράγμα των 400 κιλών!

Ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος έχει πετύχει κάτι εξωπραγματικό. Κατάφερε στην ηλικία των 50 ετών να πάρει την πρόκριση με επιδόσεις που θα ζήλευαν αθλητές κατά πολύ νεότεροί του. Μάλιστα, η προσπάθεια του Αλεξόπουλου μπορεί να χαρακτηρισθεί ηρωική, καθώς όλη την προετοιμασία την έβγαλε με ένα οστικό οίδημα να τον ταλαιπωρεί στο γόνατο. Αμφότεροι οι αθλητές αγωνίζονται στην κατηγορία των 110 κιλών.

Ο πρόεδρος του ΕΣΔΤ, Ανδρέας Κωλέττης δήλωσε ότι το επίπεδο των Ελλήνων powerlifters έχει ανέβει αρκετά τα τελευταία 5 χρόνια από την ίδρυση του ΕΣΔΤ. «Το έργο είναι συλλογικό και με κύριο στόχο την ανάπτυξη των αθλημάτων δύναμης και ιδιαίτερα του Powerlifting τόσο σε Εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Είμαι σίγουρος και οι δύο διεθνείς αθλητές μας θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν στο XPC Worlds- Arnold Sports Festival, USA-2019, σηκώνοντας την ελληνική σημαία στο υψηλότερο βάθρο», τόνισε.

Το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου είναι ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα της XPC – Xtreme Powerlifting Coalition και διοργάνωσε αγώνα πρόκρισης στις αρχές Δεκεμβρίου, μέσω της Πανελλήνιας Λίγκας Δυναμικού Τριάθλου, όπου οι δύο αθλητές έπιασαν τα όρια και έλαβαν την πρόσκληση για τη μεγάλη αυτή διοργάνωση στις ΗΠΑ.