ΤΩΡΑ 10:19 • Κορονοϊός-Δερμιτζάκης: «Το σκληρό lockdown, δεν θα αποδώσει» 10:15 • Μάντσεστερ Σίτι: Έφτασε τα 28 παιχνίδια χωρίς ήττα και… βελτίωσε το ρεκόρ της! 10:06 • Πελώνη-Kωδικός 6: «Ο νέος κωδικός 6 – Μετακινήσεις μόνο με τα πόδια» 09:55 • Τηλεθέαση 3/3: «Σάρωσε» Άγριες Μέλισσες, MasterChef και Battle of the Couples το Survivor (vid) 09:44 • Ρονάλντο: Τα δύο του νέα ρεκόρ! 09:36 • Survivor Highlights 3/3: Η κατάσταση ξεφεύγει στους Μπλε – Στα όρια τους οι παίκτες (vids) Sportime Latest News

Αυγενάκη: Έστειλε στον Εισαγγελέα την Ειδική Έκθεση Ελέγχου για την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης και την πρόεδρο, Βικτώρια Χατζήνα!


Λευτέρης Παυλίδης

Αυγενάκη: Έστειλε στον Εισαγγελέα την Ειδική Έκθεση Ελέγχου για την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης και την πρόεδρο, Βικτώρια Χατζήνα!


Στον Εισαγγελέα έστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, την Ειδική Έκθεση Ελέγχου για την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης και την πρόεδρο, Βικτώρια Χατζήνα.

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για να διερευνηθεί τυχόν διενέργεια αξιόποινων πράξεων, διαβίβασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, την Ειδική Έκθεση Ελέγχου, βάση του άρθρου 52, παρ. 5 του ν. 2725/1999, για τα πεπραγμένα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης, έπειτα από καταγγελίες εναντίον του ΔΣ της ΕΟΦΣΑ και της πρόεδρου της, Βικτώριας Χατζήνα.

Το κλιμάκιο, που διενήργησε τον έλεγχο, διαπίστωσε παραβάσεις οικονομικής φύσεως, κακοδιαχείρισης και καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας.

Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, προέκυψε ότι:

* Τηρούνται διπλά βιβλία (π.χ. Πρακτικών) και τα εκ του νόμου υποχρεωτικά βιβλία έφεραν αλλοιώσεις και δεν είχαν νόμιμη θεώρηση από την Περιφέρεια.

* Υπάρχουν εντολές πληρωμής που δεν συνοδεύονται από αντίστοιχα παραστατικά και από καμία αιτιολογία.

* Δεν υφίσταται στην Ομοσπονδία οργανωμένο λογιστήριο και σε πληθώρα περιπτώσεων το σύστημα της ορθής φύλαξης και αρχειοθέτησης των παραστατικών και λοιπών εγγράφων των συναλλαγών παρουσίαζε σημαντικές ελλείψεις, με συνέπεια να μην είναι δυνατή η ταυτοποίηση τους.

* Χρηματικά εντάλματα είναι υπογεγραμμένα μόνο από την Πρόεδρο και δεν φέρουν και την υπογραφή του Γραμματέα και του Ταμία.

* Εισπράξεις και πληρωμές διενεργούνταν από συγκεκριμένο υπάλληλο και όχι από τον Ταμία της ΕΟΦΣΑ.

* Οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας βρίσκονται επί χρόνια σε επίσχεση εργασίας και δικαστικό αγώνα, όντες απλήρωτοι.

Επιπλέον, βάσει του πορίσματος των ελεγκτών, εξετάζεται εάν συντρέχουν λόγοι για την αφαίρεση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης της ΕΟΦΣΑ, σύμφωνα με τα άρθρα 6 παρ. 3, 25 παρ. 1 και 28 παρ. 2 του ν. 2725/1999.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κεγκέρογλου για Αυγενάκη: «Εκβιασμός με την παγίδα στημένη»

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras