Εφραίμογλου

Μεγάλη επιτυχία για την Αλεξάνδρα Εφραίμογλου στο τραμπολίνο.

Δώρο… γενεθλίων για την Αλεξάνδρα Εφραίμογλου αποτέλεσε το χάλκινο μετάλλιο στον ακροβατικό διάδρομο γυναικών 17-21 ετών, στους παγκόσμιους αγώνες τραμπολίνο ηλικιών, που διεξάγονται στο Μπακού.

Η σπουδαία πρωταθλήτρια, που παραμονή του αγώνα της… έσβησε δεκαεπτά κεράκια στην τούρτα γενεθλίων της, προσέθεσε άλλη μία σπουδαία διεθνή διάκριση στο ενεργητικό της. Η Αλεξάνδρα ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στον τελικό του αγωνίσματος με 33,800 βαθμούς , πίσω από τη Γαλλίδα Μανόν Μορανσέ (34,700 β.) και τη Βρετανίδα Ντέμι Άνταμς (34,100 β.).

Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού στην κατηγορία 17-21 ετών, αλλά και για τη δεύτερη συνεχόμενη προσωπική επιτυχία της Εφραίμογλου, που είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στον ακροβατικό διάδρομο και στην προηγούμενη αντίστοιχη διοργάνωση, το 2019 στο Τόκιο, αλλά στην κατηγορία 15-16 ετών.

Επιπλέον, τον περασμένο Μάιο η νεαρή αθλήτρια είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων. Λίγο μετά την απονομή δήλωσε:

«Είχα δουλέψει πολύ γι΄ αυτόν τον αγώνα και είχα μεγάλη αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα. Το χάλκινο μετάλλιο και αυτή η διάκριση είναι η δικαίωση των κόπων μου και των προσπαθειών μου εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι μόνο θέμα ταλέντου, είναι θέμα προσήλωσης και επιμονής.

Το χάλκινο μετάλλιο σε μια τέτοια κορυφαία διοργάνωση είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Συνεχίζω στο δρόμο που έχω ξεκινήσει, χωρίς να επαναπαύομαι και να εφησυχάζω. Δεν κουράζομαι, προχωράω μπροστά για να κατακτήσω και τους επόμενους στόχους μου. Αφιερώνω το μετάλλιο στην «κολλητή» και συναθλήτριά μου Αναστασία Πλατανοπούλου, η οποία δυστυχώς τραυματίστηκε στο πόδι και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί, όπως και στον προπονητή μου τον Απόστολο Σταυριανίδη που είναι συνεχώς στο πλευρό μου.

Πλέον αλλάζω κατηγορία και θα αγωνίζομαι στις γυναίκες, οπότε οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Ωστόσο είμαι προετοιμασμένη γι’ αυτήν την μετάβαση και δεν θεωρώ ότι θα είναι μεγάλη η διαφορά. Ο επόμενος στόχος μου είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα την Άνοιξη του 2022 όπου κι εκεί προσδοκώ το καλύτερο. Διαπίστωσα με χαρά ότι οι ξένες αποστολές μας υπολογίζουν ως δύναμη και υπάρχει αναγνώριση από τους αθλητές των άλλων χωρών- κάτι που με γεμίζει υπερηφάνεια».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Αλεξάνδρας Εφραίμογλου, Απόστολος Σταυριανίδης δήλωσε:

«Αυτό το μετάλλιο ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας και σκληρής δουλειάς. Υπάρχει καλή χημεία με την Αλεξάνδρα, συνεννοούμαστε απόλυτα και καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον. Είναι ένα κορίτσι προσηλωμένο στους στόχους του, που προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια και πρωταγωνιστεί με συνέπεια σε όλους τους μεγάλους αγώνες. Κι εδώ που έφτασε έχει φτάσει σκαλί-σκαλί.

Στους αγώνες του Μπακού ήρθαμε ως φαβορί και αν έλειπε ένα μικρό λαθάκι θα μπορούσε να είχε κατακτήσει και το χρυσό μετάλλιο. Την Αλεξάνδρα την χαρακτηρίζει η εργατικότητά της, καθώς και η εξαιρετική αντίληψη του χώρου. Στην μετάβασή της στην μεγάλη κατηγορία των γυναικών δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα και δεν θα γίνει «εμπειρικά». Ήδη βρίσκεται στην ελίτ του αθλήματος. Στόχος μας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι η είσοδος την οχτάδα και από εκεί και ύστερα το καλύτερο που μπορεί να έρθει. Ως εθνική ομάδα και δύναμη ακουγόμαστε στο εξωτερικό και τα σχόλια είναι πολύ θετικά»