Άρχισε ο διεθνής αγώνας «2018 Winter Series»


Sportime Team

Άρχισε ο διεθνής αγώνας «2018 Winter Series»


Ένας από τους μεγαλύτερους ιστιοπλοϊκούς αγώνες της χρονιάς άρχισε σήμερα στην Αθήνα. Πρόκειται για τον διεθνή αγώνα «2018 Winter Series», που διοργανώνει η ΕΙΟ και το «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοϊας» με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών του κόσμου στην κατηγορία ΦΙΝΝ

Δεν είναι υπερβολή να μιλήσουμε για μια μικρή Ολυμπιάδα, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους 16 Φινίστες των 12 χωρών που συμμετέχουν

Πρόκειται για Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης και θα πρωταγωνιστήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Με βοριά από 15 έως 18 μίλια έγιναν 3 ιστιοδρομίες πολύ υψηλού επιπέδου. Προηγείται ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 στο Όρχους, ο Ούγγρος Ζ. Μπέρετς με 9  βαθμούς και ακολουθούν ο Νορβηγός  Αντρέας Πέντερσεν με 12  βαθμούς και τρίτος με 15 βαθμούς ο Τούρκος Αλιτζάν Καϊνάρ.

Ανάμεσα στους 16 μεγάλους ιστιοπλόους δεν είναι ο Γιάννης Μιτάκης, ο οποίος  αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού με το χέρι του.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί το Σάββατο (17/11) και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα με την τελετή λήξης που έχει προγραμματιστεί για τις 7.30 το απόγευμα στα γραφεία της ΕΙΟ στις Τζιτζιφιές.

Το «παρών» θα δώσουν ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, πρεσβευτές των ξένων χωρών και πλήθος αθλητών και παραγόντων.

 


Sportime Extras