Αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα Βορείου Αμερικής, για σκάφη 470

Στο πρωτάθλημα Βορείου Αμερικής, για σκάφη 470, μετείχαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, όπου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

Στο πρωτάθλημα που έγινε στο Μαϊάμι, μετείχαν στην κατηγορία όπεν και κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους νίκη, στο ντεμπούτο τους για το 2019.

Μετά από 9 ιστιοδρομίες, το ελληνικό πλήρωμα συγκέντρωσε 28 βαθμούς ποινής, αφήνοντας αρκετά πίσω τους Σουηδούς παγκόσμιους πρωταθλητές Ντάλμπεργκ και Μπέρστρομ.

«Νιώθουμε πολύ καλά αγωνιστικά καθώς δουλέψαμε πολύ σκληρά όλο το τελευταίο διάστημα. Επαναπροσδιορίσαμε κάποια πράγματα στην τεχνική μας και βελτιώσαμε την ταχύτητά μας σε όλες τις συνθήκες. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε περισσότερες επιλογές στην τακτική μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε με χρυσό μετάλλιο το 2019, αλλά αμέσως μετά την απονομή βάζουμε πλώρη για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας που ξεκινάει εδώ στο Μαϊάμι σε λίγες ημέρες», είπε ο Μάντης, με τον Καγιαλή να συμπληρώνει:

«Τέσσερις πρώτες θέσεις σε σύνολο εννέα ιστιοδρομιών και μια πολύ καλή διαχείριση του στόλου είναι τα σημαντικά κεφάλαια που κρατάμε από αυτόν τον αγώνα. Οι καλές εκκινήσεις μας έδωσαν περιθώριο επιλογών, ενώ η καλή ταχύτητα του σκάφους δημιούργησε διαφορές ασφαλείας. Κρατάμε τα θετικά και συνεχίζουμε για τον επόμενο αγώνα καθώς έχουμε μικρό περιθώριο να ξεκουραστούμε».