Ήταν μέλος του σκάφους του τέως βασιλιά που κέρδισε το χρυσό στους Ολυμπιακούς του 1960

Ένα μέλος του πληρώματος του σκάφους του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που πήρε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960, «έφυγε» από την ζωή. Ο λόγος για τον Οδυσσέα Εσκιτζόγλου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών.

Ο Εσκιτζόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Ρώμη με το σκάφος «Νηρεύς» στην κατηγορία Dragon, με τον τέως βασιλιά και τον Γιώργο Ζαΐμη. Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 3 Μαΐου 1932 και έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 1956, σε αγώνες με σκάφη τύπου “Lightning” ως αθλητής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά.

Αναδείχθηκε πέντε φορές πρωταθλητής Ελλάδας, ήταν Πρωταθλητής Ευρώπης αλλά και Μεσογειονίκης ενώ είχε πετύχει και πολλές ακόμα σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.

Πήρε μέρος και σε ακόμα δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1964 στο Τόκιο, όταν κατετάγη στην 8η θέση με τον Θέμη Μαγουλά και τον Γιώργο Ζαΐμη, αλλά και το 1968 στο Μεξικό, όταν έφτασε στην 15η θέση με τον Αναστάσιο Βογιατζή και τον Γιώργο Ζαΐμη.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης αλλά και όλα τα μέλη της Ολομέλειας, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους, στην οικογένεια του σπουδαίου Οδυσσέα Εσκιτζόγλου, αλλά και σε όλους τους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 13.00 στο Νεκροταφείο του Βύρωνα.