ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

ΕΙΟ: «Αποχαιρετούμε με οδύνη τον Βασίλη Σεβαστή»

Η ιστιοπλοΐα και ο κόσμος της αποχαιρετούν μέσω της ομοσπονδίας τον Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος «έφυγε» στα 72 του χρόνια.
ΕΙΟ: «Αποχαιρετούμε με οδύνη τον Βασίλη Σεβαστή»

ΕΙΟ: Η ιστιοπλοΐα και ο κόσμος της αποχαιρετούν μέσω της ομοσπονδίας τον Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος «έφυγε» στα 72 του χρόνια.

Η ΕΙΟ έπλεξε το εγκώμιο του εκλιπόντος, ο οποίος «ήταν ψηλός στην ψυχή και στο ανάστημα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ιδού:

«Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας μεγάλος αθλητής, μία ανιδιοτελής, ηθική και εμβληματική προσωπικότητα του στίβου και του ερασιτεχνικού αθλητισμού μάς αποχαιρέτησε σήμερα.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία πενθεί για το θάνατο του Βασίλη Σεβαστή του φίλου μας, του συνεργάτη μας, του ανθρώπου που στεκόταν δίπλα μας στα δύσκολα.

Ψηλός στην ψυχή και στο ανάστημα, δούλεψε με όραμα και στόχους που εκτόξευσαν τον ελληνικό κλασικό αθλητισμό σε επιτυχίες ανεπανάληπτες και ιστορικές.

Τον αποχαιρετούμε με οδύνη, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ».

Ποιος ήταν ο Βασίλης Σεβαστής

Ο Βασίλης Σεβαστής γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1949 και ως αθλητής ξεχώρισε στο αγώνισμα του 10άθλου. Υπήρξε καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής στίβου και φυσικά αθλητικός παράγοντας σε διάφορα πόστα.

Μεγάλωσε στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στη Ρόδο και την Κάλυμνο και από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό.

Τις μεγαλύτερες διακρίσεις του τις πέτυχε ως αθλητής του Πανιωνίου. Το 1971 αναδείχθηκε “χρυσός” στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Σμύρνη, ενώ ένα χρόνο μετά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες στην ίδια πόλη.

Το 1969 εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού όπου κατέλαβε την 19η θέση με 6.120 βαθμούς.

Στη διάρκεια της καριέρας του βελτίωσε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο 10αθλο με 7.043 β. το 1970 και 7.312 το 1972.

Την περίοδο 1980-1983 ήταν διευθυντής του εθνικού σταδίου Πάτρας, προπονητής στίβου των σωματείων Ολυμπιάδα, ΕΑ Πατρών καθώς και τεχνικός σύμβουλος της Τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου το διάστημα 1983-1984.

Από το 1984 μέχρι το 1993 ήταν Τεχνικός Σύμβουλος Ανάπτυξης ΣΕΓΑΣ και Εθνικός Προπονητής. Ανέλαβε την ηγεσία της ομοσπονδίας το 1997 και κατάφερε να την αναγεννήσει σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο.

Στη διάρκεια της θητείας ως πρόεδρος και από το 2012 κι έπειτα από τη θέση του γενικού γραμματέα πρόσφερε πολλά στον ελληνικό αθλητισμό».

Το πρόσφατο αφιέρωμα του Sportime στον Βασίλη Σεβαστή:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΕΙΟ: «Αποχαιρετούμε με οδύνη τον Βασίλη Σεβαστή»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.