ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία: Επιστολή σε Αυγενάκη για το θέμα του προπονητή στην Ανοικτή Θάλασσα

Ανοικτή Θάλασσα: Με επιστολή στον Αυγενάκη η ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εξηγεί γιατί θα δημιουργήσει προβλήματα η υποχρεωτική ύπαρξη προπονητή.
Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία: Επιστολή σε Αυγενάκη για το θέμα του προπονητή στην Ανοικτή Θάλασσα

Ανοικτή Θάλασσα: Με επιστολή στον Λευτέρη Αυγενάκη η ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εξηγεί γιατί θα δημιουργήσει προβλήματα η υποχρεωτική ύπαρξη προπονητή.

Να μην είναι υποχρεωτική η ύπαρξη προπονητή στους ομίλους που ασχολούνται με την Ανοικτή Θάλασσα, όπως ισχύει σε όλο τον κόσμο, αναφέρει η θέση που εκφράζει την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Γι’ αυτό και η πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της ΕΙΟ, Εριφύλη Βαρδάκη, και ο γενικός γραμματέας, Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, έστειλαν επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη και εξηγούν τους λόγους που η υποχρέωση απασχόλησης προπονητή σε αυτή την κατηγορία του αθλήματος δεν μπορεί να έχει εφαρμογή.

Η αντίθετη απόφαση θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους ομίλους που δεν έχουν Σχολές και δεν απασχολούν προπονητές.

Η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Αφού σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα εξής:

Το άρθρο 31, παρ.5  περίπτωση δ  του ν2725/99 όπως αυτός ισχύει έως και σήμερα και σύμφωνα με τον οποίον τα αθλητικά σωματεία που καλλιεργούν ατομικό άθλημα και έχουν αθλητές άνω των 18  ετών δεν έχουν την υποχρέωση απασχόλησης προπονητή, έδινε την δυνατότητα σε ιστιοπλοϊκούς ομίλους που καλλιεργούν το άθλημα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης να μπορούν να ασκήσουν την πολύτιμη για τη πολιτεία δραστηριότητά τους με βάσει τις ιδιαιτερότητες του αθλήματος. Δεν επρόκειτο για χαρισματική πολιτική αλλά απλά αναγνώριζε την ιδιαιτερότητα του αθλήματος ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης κατά την οποία

*η δραστηριότητα διεξάγεται κυρίως με ιδιόκτητα σκάφη μελών-αθλητών των διαφόρων ομίλων

*οι αθλητές άνω των 18 ετών που στελεχώνουν ως πλήρωμα το κάθε σκάφος που συμμετέχει στους αγώνες επιλέγονται από τους κυβερνήτες /ιδιοκτήτες του σκάφους και συνήθως είναι αθλητές που ανήκουν σε διαφορετικούς ομίλους.

*και  επίσης ο κάθε όμιλος που είναι διοργανωτής αγώνων δεν συμμετέχει με κανέναν τρόπο ούτε στην επιλογή των αθλητών κάθε σκάφους, ούτε σε τυχόν προπόνηση αυτών που γίνεται από τον ιδιοκτήτη /κυβερνήτη του κάθε σκάφους.
Αυτό  ισχύει  πανελλαδικά αλλά και παγκοσμίως και έτσι διεξάγονται οι αγώνες και η δραστηριότητα ανοικτής θαλάσσης. Η υποχρέωση απασχόλησης προπονητή σε αυτή την κατηγορία της ιστιοπλοΐας δεν έχει εφαρμογή αφού δεν μπορεί να ενταχθεί στην δραστηριότητα ενός σκάφους και κυρίως θα δημιουργήσει προβλήματα σε ομίλους οι οποίοι δεν έχουν σχολές και δεν απασχολούν προπονητή.

Αξιότιμε,

είναι σημαντικό σε περιόδους κρίσης όπως είναι η πανδημία, που ταλαιπωρεί το άθλημα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης  που βασίζεται κυρίως στο μεράκι και την ιδιωτική πρωτοβουλία  και προσφέρει τόσα πολλά στην ναυτοσύνη της χώρας μας να μην είναι υποχρεωτική η ύπαρξη προπονητή στους ομίλους που ασχολούνται με την ανοικτή θάλασσα και παρακαλούμε πολύ το άρθρο 31 παρ.5  περιπ.δ  να μην τροποποιηθεί.»

Λόγω κακών καιρικών συνθηκών δεν έγιναν ιστιοδρομίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΦΙΝΝ του Πόρτο που συμμετέχει ο Γιάννης Μιτάκης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ»

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.