Περίπου τρεις ώρες κατέθετε στον αρμόδιο εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου, για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης που υποστηρίζει ότι υπέστη από παράγοντα της Ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, πριν από 23 χρόνια.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (20/1) η Σοφία Μπεκατώρου εξήλθε  από τα δικαστήρια της παλαιάς Σχολής Ευελπίδων και έκανε δηλώσεις στα δεκάδες ΜΜΕ που την περίμεναν.

Η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας κάλεσε όσες γυναίκες, αλλά και γενικότερα όσους ανθρώπους έχουν βιώσει την σεξουαλική κακοποίηση να βγουν να μιλήσουν ανοιχτά.

«Ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά η Σοφία Μπεκατώρου.

«Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση και ελπίζω ότι με αυτή την αφορμή, να βγουν κι άλλες γυναίκες να μιλήσουν αλλά κι άλλοι άνθρωποι που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση, έτσι ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν στην εξυγίανση του Ελληνικού Αθλητισμού».

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η κατάθεση της κυρίας Μπεκατώρου έχει ιδιαίτερη σημασία για τις εισαγγελικές αρχές, παρά το γεγονός ότι τα αδικήματα που καταγγέλλει η ιστιοπλόος έχουν παραγραφεί. Κι αυτό γιατί μέλημα των εισαγγελικών αρχών είναι να ερευνηθεί εις βάθος η όλη υπόθεση ώστε να μην μείνει τίποτα κρυφό, ειδικά τώρα που άνοιξαν τα στόματα από αρκετούς πρωταθλητές και παράγοντες του χώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τηλεθέαση 20/1: «Μονομαχία» για Survivor – Άγριες Μέλισσες, μπαίνουν σφήνα οι Ράδιο Αρβύλα (vids)

Μητσοτάκης: «Οι θάλασσές μας διπλασιάζονται – Επέκταση στη Κρήτη κι αλλού»