Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ παίρνει θέση για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης αλλά και του Υφυπουργού αθλητισμού πάνω στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον ελληνικό αθλητισμό. Αφρομή στάθηκε φυσικά η υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Το ΚΚΕ επιτίθεται στον Λευτέρη Αυγενάκη κάνοντας γενικότερα για «…άθλια εκμετάλλευση, όσων καταγγέλλουν οι αθλήτριες και οι αθλητές, προκειμένου να νομιμοποιήσουν παρεμβάσεις ποικιλόμορφων συμφερόντων στο χώρο του αθλητισμού».

Παράλληλα γίνεται αναφορά στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις ομοσπονδίες, θέμα για το οποίο σημειώνει πως «…δεν αντιμετωπίζεται η διαφθορά με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, για να μπει “άλλος χαλίφης στη θέση του χαλίφη”, γιατί αυτό έκανε ο νόμος Αυγενάκη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Μόλις τρεις μέρες κράτησε τελικά η ευαισθησία της ΝΔ για τα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του αθλητισμού, στα οποία μάλιστα εμπλέκονται και δικά της στελέχη. Μετά αποκαλύφθηκε το πραγματικό τους πρόσωπο, που δεν είναι τίποτα άλλο από την άθλια εκμετάλλευση, όσων καταγγέλλουν οι αθλήτριες και οι αθλητές, προκειμένου να νομιμοποιήσουν παρεμβάσεις ποικιλόμορφων συμφερόντων στο χώρο του αθλητισμού, που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν άλλα συντηρούν αυτά τα φαινόμενα. Γιατί τι άλλο μπορεί να δημιουργήσει, αν όχι εξάρτηση και νοσηρότητα, η νομιμοποίηση της παρουσίας εκπροσώπων των χορηγών στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών;

Τα φαινόμενα διαφθοράς και σήψης που υπάρχουν -και στο χώρο του αθλητισμού- είναι παράγωγα της εμπορευματοποίησης και ενός συστήματος που έχει σαν “αξίες” τον ανταγωνισμό, τον ατομικισμό, τον νόμο της ζούγκλας. Αυτές τις αξίες υπηρέτησαν όλες κυβερνήσεις -και η σημερινή. Κι ας προσπαθεί ο κ. Αυγενάκης να βγει από πάνω κηρύσσοντας την κάθαρση. Δεν αντιμετωπίζεται η διαφθορά με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, για να μπει “άλλος χαλίφης στη θέση του χαλίφη”, γιατί αυτό έκανε ο νόμος Αυγενάκη.

Οι προτροπές που απευθύνει το Υπουργείο στους αθλητές και στις αθλήτριες, που έχουν δεχτεί παρενόχληση και βια να «σπάσουν τη σιωπή τους», είναι κούφιες και υποκριτικές, αν δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα μέτρα στήριξης και προστασίας με ευθύνη του κράτους. Μέτρα που θα αφορούν τόσο τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας στελεχωμένα με ειδικευμένο προσωπικό, όσο και την ένταξη και αναβάθμιση σε σχολεία και σχολές σε αθλητικά σωματεία και χώρους αθλητισμού, από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπεκατώρου: Νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση στην ιστιοπλοΐα! Το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί