ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

Νίκος Κακλαμανάκης: Το Πολυμελές Πρωτοδικείο δικαίωσε τον χρυσό Ολυμπιονίκη

Ο Νίκος Κακλαμανάκης δικαιώθηκε αναφορικά με όσα έγραψε στο facebook και είπε στη Βουλή για την ΕΙΟ το 2019
Νίκος Κακλαμανάκης: Το Πολυμελές Πρωτοδικείο δικαίωσε τον χρυσό Ολυμπιονίκη

Νίκος Κακλαμανάκης: Το Πολυμελές Πρωτοδικείο δικαίωσε τον χρυσό Ολυμπιονίκη, ενώ απορρίφθηκε η αγωγή 100.000 ευρώ της ΕΙΟ.

Η ιστοσελίδα dikastiko.gr αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων:

«Το δικαστήριο επιδικάζει δικαστικά έξοδα 2.000 ευρώ στην Ομοσπονδία και δικαιώνει τον Ολυμπιονίκη για όσα έγραψε στο facebook και είπε στη Βουλή για την Ομοσπονδία το 2019.

Τα όσα είπε τότε ο «γιος του ανέμου» ήταν ο πρόδρομος της συγκλονιστικής εξομολόγησης της Σοφίας Μπεκατώρου που άνοιξε το ελληνικό #metoo.

Μια ξεκάθαρη (πρωτόδικη) νίκη απέναντι στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας που αξίωνε αποζημίωση 100.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας και συκοφαντική δυσφήμιση, πέτυχε ο χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, ο οποίος βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα όταν με δημόσιες τοποθετήσεις του και ομιλία του στη Βουλή το 2019 επιχείρησε να καταδείξει παθογένειες ετών στον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Τα όσα είπε ο «γιος του ανέμου», ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές του ελληνικού και παγκόσμιου αθλητισμού, ήταν άλλωστε ο πρόδρομος για να σπάσει το «απόστημα» της σιωπής η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, λίγους μήνες αργότερα, και να ανοίξει για πρώτη φορά στη χώρα ο μεγάλος διάδρομος του ελληνικού #metoo.

Η ομιλία του πράγματι ενέπνευσε δύναμη και θάρρος σε αθλητές, προπονητές κ.α. να καταγγείλουν φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας με πρώτη τη Σοφία Μπεκατώρου και άλλους από διάφορους χώρους που ακολούθησαν, σηματοδοτώντας τεράστιες αλλαγές στη βάση της ελληνικής κοινωνίας.

Κι όμως ο Έλληνας ολυμπιονίκης βρέθηκε σε θέση απολογούμενου και αμυνόμενου απέναντι στην ομοσπονδία με την οποία αγωνίστηκε και δόξασε τη χώρα και μάλιστα με απειλή οικονομικής εξόντωσης (αποζημίωση 100.000 ευρώ).

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ΄αριθμόν 2796/2022 απόφασή του , απέρριψε τους ισχυρισμούς της Ομοσπονδίας (στην οποία επέβαλλε να πληρώσει και δικαστικά έξοδα 2.000 ευρώ)».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Θυμηθείτε τι είχε πει ο Νίκος Κακλαμανάκης

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ