Η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν είχε βγει νωρίτερα να αποκαλύψει το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη.

Παράλληλα ο Σοφία Μπεκατώρου δήλωσε συγκλονισμένη και ευτυχισμένη για το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός της συμπαραστάθηκε τόσο πολύ και γενικότερα γιατί είναι τόσο πολύ ευαισθητοποιημένος σε τέτοια ζητήματα.

«Είμαι συγκλονισμένη και πολύ ευτυχισμένη που βλέπω ότι ο κόσμος είναι τόσο πολύ ευαισθητοποιημένος. Έχει τη διάθεση να ζήσει σε μια πιο υγιή κοινωνία. Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε ένα ξεκίνημα για μια μεγάλη αλλαγή και να νιώθουμε πιο ασφαλείς. Περιβάλλοντα όπως ο αθλητισμός να έχουν την υγιή μορφή τους και να τα απολαμβάνουμε, να βάζουμε τα παιδιά μας στο αθλητικό κίνημα.

Να δημιουργήσουμε φορείς αλλά και τρόπους ώστε κανένας να μην νιώθει μόνος και να μην φοβάται. Να μην υπάρχει η κατάχρηση εξουσίας σε οποιονδήποτε τομέα. Θα ήθελα να υπάρχουν οι δομές και οι τρόποι ώστε να ζήσουμε σε καθαρό αθλητικό περιβάλλον. Οι φορείς μας να είναι υποστηρικτικοί και να προάγουν τις ηθικές αξίες», είπε αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου.

Όσο γιατί δεν αποκάλυψε αυτό που της συνέβη όταν έγινε και βγήκε τώρα να το πει, εξήγησε: «Δεν μπορούσα να το πω νωρίτερα. Είναι τέτοιες οι καταστάσεις που το κλίμα δεν ευνοεί να μιλήσει κανένας. Χρειάζεται πολύς καιρός για να μπορέσει κάποιος να ζήσει με αυτό και να το πει δημοσίως. Έχω συζητήσει με τα παιδιά μου. Τους έχω εξηγήσει τι γίνεται και αυτό ήταν μια αφορμή για εμένα να μιλήσω για το θέμα της σεξουαλικότητας, αλλά και της βίας. Πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε και να σεβόμαστε τα δικαιώματα του άλλου», πρόσθεσε επίσης η Σοφία Μπεκατώρου μιλώντας στην εφημερίδα «On Time».

Magbox. Κάντε δικά σας με ένα κλικ όλα τα αγαπημένα σας περιοδικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη – Εισαγγελική έρευνα: Για τις καταγγελίες φοιτητριών ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση

Τηλεθέαση 19/1: Σκληρή «μάχη» για Survivor και Άγριες Μέλισσες – Ποιος ήταν ο νικητής;