Ο τεράστιος Αλεξάντρ Ποπόφ, με το αξεπέραστο στιλ κολύμβησης, προτάθηκε από τη σκοπευτική ομοσπονδία ως υποψήφιος για πρόεδρος της ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ROC), η οποία διαχειρίζεται το… καυτό θέμα της επιστροφής των Ρώσων αθλητών στις μεγάλες διοργανώσεις.  Ο νυν πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Αλεξάντρ Ζούκοφ δεν θα είναι υποψήφιος και η ομοσπονδία σκοποβολής πρότεινε τον...

Ο τεράστιος Αλεξάντρ Ποπόφ, με το αξεπέραστο στιλ κολύμβησης, προτάθηκε από τη σκοπευτική ομοσπονδία ως υποψήφιος για πρόεδρος της ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ROC), η οποία διαχειρίζεται το… καυτό θέμα της επιστροφής των Ρώσων αθλητών στις μεγάλες διοργανώσεις. 

Ο νυν πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Αλεξάντρ Ζούκοφ δεν θα είναι υποψήφιος και η ομοσπονδία σκοποβολής πρότεινε τον Ρώσο Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, κρίνοντάς τον και από το έργο του στην εκτελεστική επιτροπή της ROC!

«Η ROC χρειάζεται έναν επαγγελματία που όχι μόνο είναι σε θέση να επιλύσει ζητήματα στη χώρα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο προκειμένου να επαναφέρει το ισχυρό στάτους της Ρωσίαςστο διεθνές Ολυμπιακό Κίνημα», αναφέρει η σκοπευτική ομοσπονδία.

Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων ήταν σήμερα και οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 29 Μαΐου. Ο Ποπόφ θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου κόντρα στον Ολυμπιονίκη Στάνισλαβ Ποζντνιάκοφ (Cross Country σκι), τον οποίο πρότεινε η ομοσπονδία σκι αντοχής πριν από ένα μήνα.