Η ΚΟΕ ενημέρωσε ότι φιλοδοξεί να διοργανώσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2026

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΟΕ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2026

ΚΟΕ: Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας ενημέρωσε ότι θα διεκδικήσει τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2026 στην Αθήνα.

Δεν πάρθηκε τυχαία αυτή η απόφαση, αφού εκείνη τη χρονιά συμπληρώνεται:

  • Ένας αιώνας από το 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
  • 99 από τα 100χρονα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας που ιδρύθηκε (ως ΕΚΟΦ) το 1927

Ιδού τι αναφέρει η ανακοίνωση:

«Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών του 2026, στην Κολύμβηση, την Καλλιτεχνική κολύμβηση, τις Καταδύσεις και το Open Water, θα διεκδικήσει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, με το Δ.Σ να αποδέχεται σήμερα (9/12) ομόφωνα την πρόταση του Προέδρου της ΚΟΕ Κυριάκου Γιαννόπουλου.

Επικεφαλής της ομάδας που θα συντάξει τον σχετικό φάκελο, οποίος και θα συζητηθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ και στη συνέχεια θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, θα είναι Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Γιάννης Γιαννουρής.

Σημειώνεται ότι το 2026 συμπληρώνονται 100 χρόνια από το 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά και 99 από τα 100χρονα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας που ιδρύθηκε (ως ΕΚΟΦ) το 1927».

Η ΚΟΕ ενημέρωσε και για τη Len

Παράλληλα, η KOE ενημέρωσε και για τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Ιδού τι αναφέρεται σχετικά:

«Εκλογές για την ανάδειξη νέου Εκτελεστικού Συμβουλίου (Bureau) και των επί μέρους Οργάνων της, θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (Len) στις 5 Φεβρουαρίου 2022 στη Φρανκφούρτη.

Οι εκλογές, είναι απόρροια της πρότασης μομφής που είχε κατατεθεί στις 24 Σεπτεμβρίου φέτος στο Γενικό Κογκρέσο της Len και αποφασίστηκαν σήμερα (9/12) όπως ενημέρωσε ήδη η Ευρωπαϊκή Ομοσποινδία.

Η ΚΟΕ, θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Κυριάκο Γιαννόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ, Στέφανο Αυγουλέα».