Κολύμβηση: Σταματά στα 23 της η Μίσι Φράνκλιν!


Sportime Team

Κολύμβηση: Σταματά στα 23 της η Μίσι Φράνκλιν!


Με ένα γράμμα της στο ESPN, η Μίσι Φράνκλιν ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την ενεργό δράση στα 23 της χρόνια!

Η σπουδαία κολυμβήτρια των ΗΠΑ που από τα 17 της έκανε αίσθηση σε όλο τον πλανήτη με τα κατορθώματά της, τα τελευταία δύο χρόνια ταλαιπωρούνταν από προβλήματα με τον ώμο της. Δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να αναρρώσει και μετά από μάχη που έδωσε με τον εαυτό της, ώστε να συνειδητοποιήσει ότι ποτέ δεν θα μπορέσει να γίνει όπως πριν, αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση.

Με ένα συγκινητικό γράμμα ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τις πισίνες, κάνοντας μια αναδρομή στην σύντομη, αλλά σπουδαία καριέρα της.

Το 2012, στα 17 της χρόνια, κατέκτησε πέντε μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (4 χρυσά και ένα χάλκινο), ενώ πήρε άλλο ένα χρυσό με την 4Χ200μ. το 2016 στο Ρίο. Έχει επίσης 11 χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα, 2 αργυρά και 3 χάλκινα, όλα αυτά μέχρι το 21ο έτος της ηλικίας της!!!

«Από το 2016 άρχισαν οι έντονοι πόνοι. Αυτοί από σωματικοί έγιναν και ψυχολογικοί. Το μεγαλύτερο κατόρθωμά μου ήταν ότι το 2016 στο Ρίο, κατάφερα να παλέψω με τους δαίμονές μου. Μέσα στην αποτυχία και την απογοήτευση, κατάφερα να μείνω πιστή στον εαυτό μου και στο ποια ήμουν.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2017, έκανα επέμβαση και στους δύο ώμους μου. Προσπάθησα να επιστρέψω τον Απρίλιο, αλλά ήξερα ότι ήθελαν περισσότερο χρόνο. Έκανα πίσω και προχώρησα την σχέση μου με τον άνθρωπο που θα παντρευτώ. Γύρισα στις προπονήσεις, αλλά άρχισα να εκνευρίζομαι γιατί οι επεμβάσεις δε βοήθησαν καθόλου. Πίστευα πως θα μπορέσω να επιστρέψω σε τοπ επίπεδο. Αλλά ο πόνος έγινε ακόμη πιο έντονος. Ήταν μεγάλο το διάστημα αποχής πλέον και μόλις άκουσα ξανά την λέξη επέμβαση, είπα πως είναι αρκετά.

Όταν ο σύντροφός μου, μου είπε ότι θα με στηρίξει σε όποια απόφαση πάρω, τότε αποφάσισα να βάλω τέλος. Ήρθε η ώρα να γίνω μητέρα. Μου πήρε καιρό να πω την φράση: παραιτούμαι. Αλλά τώρα είμαι έτοιμη. Είμαι έτοιμη να μη νοιώσω άλλο πόνο. Είμαι έτοιμη να γίνω σύζυγος και μητέρα στο μέλλον. Είμαι έτοιμη για το μέλλον μου», έγραψε μεταξύ άλλων η σπουδαία πρωταθλήτρια.


Sportime Extras