Σπουδαίες εμφανίσεις στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων κωπηλασίας από τους Έλληνες αθλητές

Εξαιρετικές εμφανίσεις και τρεις προκρίσεις σε τελικούς, είχαν οι πρωινοί ημιτελικοί (28/7) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23 που διεξάγεται στο Πόζναν της Πολωνίας.

Οι τρεις προκρίσεις ήρθαν στις κατηγορίες του διπλού, με τις Αννέτα Κυρίδου και Σοφία Ασσουμανάκη να κάνουν την καλύτερη εμφάνιση. Το ελληνικό δίδυμο στο διπλό σκιφ, πήρε την πρώτη θέση στην σειρά του στα ημιτελικά με χρόνο 7:16.42 και στον τελικό θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Στην ίδια κατηγορία στους άνδρες, πέρασαν στον τελικό και οι Ιωάννης Καλανδαρίδης και Χρήστος Στεργιάκας, που τερμάτισαν δεύτεροι στην σειρά τους με 6:33.28.

Η τρίτη πρόκριση ήρθε στο διπλό σκιφ ελ. Βαρών από τις Αναστασία Βόντζου και Θωμαΐς Εμμανουηλίδου που στην ημιτελική σειρά τους ήρθαν τρίτες με 7:31.23.

Αντίθετα, στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών, οι Γραμμενιάτης – Ντηνενής τερμάτισαν έκτοι στην σειρά τους με 6:56.13 και θα αγωνιστούν στον β’ τελικό. Ίδια τύχη είχε και η Μαρία Περγούλη στο σκιφ ελ. Βαρών Μαρία Περγούλη όπου τερμάτισε τέταρτη με 8:24.14, αλλά και ο Νίνος Νικολαΐδης που επίσης ήταν τέταρτος με 7:19.33.

Στο απογευματινό πρόγραμμα υπάρχει τριπλή εκπροσώπηση σε τελικούς. Αρχικά στις 16:40 αγωνίζονται στον τελικό της δίκωπου άνευ ελ. Βαρών οι Μαρόκος – Παπακωνσταντίνου, στις 17:25 στην δίκωπο άνευ οι Κυρίδου- Μπούρμπου και στις 17:40 στην αντίστοιχη κατηγορία ανδρών οι Στέφανος Ντούσκος-Σπύρος Καλέντζης.