Ολυμπιακοί Αγώνες: Βόρεια και Νότια Κορέα έτοιμες για το 2032!


Sportime Team

Ολυμπιακοί Αγώνες: Βόρεια και Νότια Κορέα έτοιμες για το 2032!


Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στη Νότια Κορέα πέρυσι, ένωσαν την διοργανώτρια χώρα και την Βόρεια Κορέα, μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Υπήρχε η σκέψη να συν-διεκδικήσουν μάλιστα Ολυμπιακούς Αγώνες και η σκέψη αυτή παίρνει σάρκα και οστά! Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, «δουλεύει» εδώ και καιρό με τους ηγέτες των δύο χωρών και σήμερα (12/2), ανακοίνωσαν τις πόλεις που θα διεκδικήσουν την διοργάνωση του 2032!

Αυτές είναι η Πιονγκγιάνγκ από την Βόρεια Κορέα και η Σεούλ από την Νότια, οι δύο πρωτεύουσες δηλαδή. Η Νότια Κορέα είχε ψηφοφορία για το αν θα είναι η Σεούλ ή η Μπουσάν, αλλά με ψήφους 34-15, η Σεούλ πήρε το χρίσμα.

Έτσι μένει να ανακοινωθεί μόνο η επίσημη υποψηφιότητα των δύο χωρών, κάτι που αναμένεται να γίνει στην Λοζάνη την Παρασκευή (15/2), με την διαδικασία ψηφοφορίας βέβαια για την ανάληψη της διοργάνωσης να αργεί (θα γίνει το 2025).

Οι δύο χώρες θα συναντηθούν μάλιστα στη Βόρεια Κορέα, για να γίνει ένα συνέδριο όπου θα υπογραφεί η συμφωνία συνεργασίας των δύο χωρών (αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβρη).


Sportime Extras