Ο Λαοκράτης Κεσίδης έχασε στον αγώνα για το χάλκινο από τον Φινλανδό Κουοσμάνεν

Αν και είχε το πάνω χέρι, ο Λαοκράτης Κεσίδης δεν κατάφερε να αντέξει στο τέλος του αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στα 97κ. ελληνορωμαϊκής πάλης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Ρωσία. Ο Φινλανδός Μάτι Ελίας Κουοσμάνεν τον κέρδισε με 10-7 και πήρε αυτός το μετάλλιο, αν και ο Κεσίδης είχε το πάνω χέρι μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ο Έλληνας παλαιστής προηγήθηκε γρήγορα με 6-0, ο Φινλανδός μείωσε σε 6-2, αλλά δέχτηκε δύο παρατηρήσεις για αντικανονική λαβή. Το σκορ έκλεισε στο 7-2 μετά τα τρία πρώτα λεπτά και στη συνέχεια ο Κουοσμάνεν κέρδισε άλλους δύο πόντους μειώνοντας σε 7-4 και έπειτα σε 7-6 με λαβή. Ο Φινλανδός ισοφάρισε στα 0:37 σε 7-7 και στα 0:18 δέχτηκε παρατήρηση με το σκορ να πηγαίνει 10-7 για τον Φινλανδό και το μετάλλιο να χάνεται, καθώς έμεινε στην 5η θέση της Ευρώπης, που έτσι κι αλλιώς είναι επιτυχία.

Αύριο (3/5) ξεκινά το πρόγραμμα στις γυναίκες, με την Μαρία Πρεβολαράκη να αγωνίζεται απευθείας στα προημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίζει την Άντζελα Ντορογκάν από το Αζερμπαϊτζάν, που είναι μια πολύ δύσκολη αντίπαλος, όμως η Πρεβολαράκη έχει την εμπειρία να την κερδίσει.