Πάλη: Ο Γιώργος Πιλίδης προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Ο Γιώργος Πιλίδης νίκησε 9-7 τον Χάμπατ και εξασφάλισε ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Γιώργος Πιλίδης νίκησε 9-7 τον Χάμπατ και εξασφάλισε ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Γιώργος Πιλίδης πανηγυρίζει από σήμερα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έπειτα από μία καταπληκτική εμφάνιση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, έπειτα από μία σπουδαία εμφάνιση στο Παγκόσμιο προ-ολυμπιακό τουρνουά που διεξάγεται στη Σόφια, νίκησε 9-7 τον Χάμπατ και εξασφάλισε ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Πιλίδης, αν και τραυματίας έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα, καταθέτοντας ψυχή και μαχητικό πνεύμα και πήρε την μεγάλη πρόκριση.

Είναι ο δεύτερος Έλληνας αθλητής της πάλης, που κέρδισε την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά τη Μαρία Πρεβολαράκη.

Η επικράτηση για το τεράστιο αυτό ταλέντο της ελληνικής πάλης ήταν δραματική. Στα 5:03 πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα ο Πιλίδης έπεσε στο ταπί, τραυματισμένος στο δεξί γόνατο. Εκείνη τη στιγμή ο Έλληνας παλαιστής είχε την πρωτοπορία με 7-1 στο σκορ.

Όταν δέχθηκε μια σύντομη ιατρική φροντίδα, ο Χάμπατ επιτέθηκε, βλέποντας τον Πιλίδη να μην πατά καλά. Μείωσε σε 7-4, με τον Πιλίδη να παίρνει βαθιά ανάσα, κάνοντας το 9-4. Η τελική επίθεση του Σλοβένου έφερε το σκορ στο 9-7 στα 55’’ πριν από το τέλος.

Η αγωνία κορυφώθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν ο Πιλίδης βρέθηκε σε μειονεκτική θέση. Όμως άντεξε και θα είναι στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του.

Και τώρα κόντρα στον Πολωνό, Μαγκομεντμπουράντ Γκατζίεφ θα παίξει και για το χρυσό μετάλλιο στο προολυμπιακό της Σόφιας.

Το παγκόσμιο προολυμπιακό τουρνουά συνεχίζεται αύριο (7/5) με τη γυναικεία πάλη. Από ελληνικής πλευράς μετέχουν η Αγόρω Παπαβασιλείου (68κ.) και η Κατερίνα Πιτσιάβα (76κ.).