Η «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στην πάλη βάζει πλώρη για το μοναδικό μετάλλιο που της λείπει

Η χθεσινή επιτυχία της Μαρίας Πρεβολαράκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρωσίας, δεν είναι η πρώτη της. Δεν είναι καν έκπληξη καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει να πάρει ένα μετάλλιο. Έφτασε τα έξι με αυτό. Έξι σε παγκόσμια ή ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Κανείς δεν έχει τόσα. Ούτε ο Μπάμπης Χολίδης (μετράει 5 σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια, αλλά επτά συνολικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες), ούτε ο Πέτρος Γαλακτόπουλος (4). Κανείς δεν έχει περισσότερα από την Πρεβολαράκη στην ιστορία του αθλήματος για την χώρα μας. Σε ένα «δικό μας» άθλημα.

Η πρωταθλήτρια της πάλης έγραψε ιστορία στην Ρωσία, αλλά για την ίδια αυτό δεν ισχύει. Ιστορία θα γράψει αν πάρει το μετάλλιο που της λείπει. Το μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι τουλάχιστον είπε η ίδια στις δηλώσεις της μετά το μετάλλιο, στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας πάλης.

«Ιστορία γράφουν τα Ολυμπιακά μετάλλια», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως θέλει να καταφέρει να μπει σε έναν τελικό.

«Σίγουρα είμαι ευχαριστημένη με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Κατάφερα και φέτος να ανέβω στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ήθελα φέτος το κάτι παραπάνω. Στον ημιτελικό όπου έχασα, δάκρυσα γιατί και φέτος όπως και πέρυσι έχασα από την ίδια αθλήτρια (σ.σ. Καλατζίσκαγια) και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο στα τελευταία δευτερόλεπτα», σχολίασε η πρωταθλήτρια των 53 κιλών, για να απαντήσει σχετικά με τα έξι μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις:

«Είναι ωραίο να κατακτάς μετάλλια και εύχομαι να συλλέξω και άλλα, αλλά την ιστορία την γράφουν τα Ολυμπιακά μετάλλια και εύχομαι να με αξιώσει ο Θεός να καταφέρω και εκεί να κερδίσω ένα μετάλλιο!».