Επιστρέφει γεμάτος εμπειρίες Σγουρόπουλος από το Μπουένος Άιρες


Sportime Team

Επιστρέφει γεμάτος εμπειρίες  Σγουρόπουλος από το Μπουένος Άιρες


Έπειτα από οκτώ μέρες δράσης, πέντε ματς στο απλό και τέσσερα στο ομαδικό, ολοκληρώθηκε η εξαιρετική προσπάθεια του Γιάννη Σγουρόπουλου στο Ολυμπιακό τουρνουά νέων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Λίγο πριν φτάσει γενικά στο τέλος της η ξεχωριστή εμπειρία στο όμορφο Μπουένος Άιρες, ο δις πρωταθλητής Ευρώπης της κατηγορίας και ο προπονητής του Κώστας Βατσακλής, χαλαρώνουν πια από την πίεση των αγώνων και ετοιμάζονται για τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα.

Φεύγουν με την ικανοποίηση από την 5η θέση στο απλό και την 9η στο ομαδικό, που ήρθε στην πρώτη ελληνική συμμετοχή στον θεσμό.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός υπογράμμισε ότι αποτελούν επιτυχία οι συγκεκριμένες θέσεις κι έκανε ουσιαστικές επισημάνσεις με αφορμή και τα δυνατά τεστ του αθλητή του απέναντι σε σπουδαίους Ασιάτες αθλητές.

«Εφόσον μιλάμε για Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει βασικά να σημειώσουμε ότι ήταν μία ακόμα μεγάλη εμπειρία για τον Γιάννη. Κάτι πρωτόγνωρο, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και σε όλη τη διαδικασία, δηλαδή με το Ολυμπιακό χωριό και το πρωτόκολλο, που τηρείται κατά γράμμα.

Καινούργια εμπειρία και για μένα μετά τις συμμετοχές μου στους κλασικούς Ολυμπιακούς Αγώνες και ξεχωριστή διότι η διοργάνωση αφορά στους νεαρούς αθλητές κι έγινε σε ωραία πόλη», δήλωσε αρχικά ο Κώστας Βατσακλής και για τα πεπραγμένα στο τραπέζι τόνισε: «Είναι πολύ καλός απολογισμός η 5η θέση στο απλό και η 9η στο ομαδικό. Είναι επιτυχία για την ομοσπονδία και για τη χώρα, αν σκεφτούμε ότι το άθλημά μας είχε πολλές συμμετοχές στην Αργεντινή όπως και το ότι στις δύο προηγούμενες Ολυμπιάδες νέων δεν είχαμε καν στείλει αθλητές στα Προολυμπιακά τουρνουά και τώρα όχι μόνο είχαμε πρόκριση, αλλά κάναμε και σημαντική πορεία στα δύο αγωνίσματα».

Ο έμπειρος προπονητής πρόσθεσε για το  αγωνιστικό μέρος: «Στο ατομικό είχαμε σχετικά καλή κλήρωση και ο Γιάννης επωφελήθηκε από αυτή. Στην πορεία για το μετάλλιο συνάντησε αθλητή (σ.σ. τον Λιν Τζου από την Ταϊπέι), που είναι μία ταχύτητα πάνω από αυτόν. Πιο γρήγορο και πιο σταθερό.

Είχαμε μεγάλη δυσκολία με τον συγκεκριμένο, δεν βρήκαμε λύσεις κι αυτό το μαρτυρούν οι ήττες μας και στο ατομικό και στο ομαδικό, όπου τον συναντήσαμε ξανά. Κάναμε καλές εμφανίσεις και στο ομαδικό, περάσαμε στα νοκ άουτ που ήταν βασική επιδίωξη, αλλά μετά η Ιαπωνία ήταν ασυναγώνιστη».

* Στην παραμονή του στην Αργεντινή το ελληνικό δίδυμο βρήκε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά κι αγώνες άλλων αθλημάτων, όπως και να γνωριστεί με άλλα μέλη της αποστολής. Στην Αθήνα θα είναι την Τετάρτη. Την επόμενη μέρα ο Βατσακλής θα μεταβεί με τον Παναγιώτη Γκιώνη στο Παρίσι για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που γίνεται το τριήμερο 19-21 Οκτωβρίου, ενώ ο Σγουρόπουλος έχει την Παρασκευή αγώνα με την Έσλοβ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης επέστρεψε από το Μπουένος Άιρες ξημερώματα του Σαββάτου.


Sportime Extras