Η προετοιμασία των προεθνικών ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ), ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες στο ΣΕΦ με πολλά προβλήματα! Και δεν είναι μόνο οι περιορισμοί που επιβάλλει ο κορονοϊός.

Επιστρέφοντας από τις διακοπές τους οι αθλητές διαπίστωσαν με λύπη ότι παραμένουν τα ίδια σοβαρά προβλήματα με τη φθορά στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).

Στον χώρο, ο οποίος χρησιμοποιείται και για αγώνες, το πάτωμα έχει πια σαπίσει. Εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμού ανά πάσα στιγμή και χρειάζεται ξήλωμα και αντικατάσταση.

Το να εμφανίζονται δε, από το χαλασμένο δάπεδο, μέχρι και… μανιτάρια ή κατσαρίδες και ποντικοί ξεπερνά για τους διεθνείς ακόμη και την απουσία κλιματισμού, την οποία έχουν συνηθίσει χρόνια τώρα!

Επίσης υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στον φωτισμό με τα μισά σχεδόν φώτα να μη λειτουργούν πλέον!

Η κατάσταση απαιτεί άμεση λύση και η ομοσπονδία του αθλήματος, που από καιρό έχει ενημερώσει τους αρμόδιους, ελπίζει στη βοήθεια της πολιτείας για την αποκατάσταση των ζημιών.

Την κατάσταση αυτή άλλωστε είχε διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς στη διάρκεια επίσκεψης του στο ΣΕΦ στην επανέναρξη των προπονήσεων μετά την καραντίνα, τον Μάιο και συμφώνησε ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρόγραμμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης

Τα προβλήματα στην ομοσπονδιακή αίθουσα έχουν οξυνθεί καιρό τώρα. Τον χειμώνα έμπαινε στον χώρο νερό από τις βροχές. Το θέμα αυτό τακτοποιήθηκε, όμως το νερό, που είχε μπει εκείνους τους μήνες, προκάλεσε διάβρωση στο ξύλο και χειροτέρεψε κι άλλο το δάπεδο.

Σε κάποια σημεία υπάρχουν λακκούβες και συνεπώς κίνδυνος να γυρίσει το πόδι αθλητή. Από κάτω… ξεφύτρωσαν μανιτάρια προ μηνών και τα έκοψαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές.

Το πάτωμα δεν θέλει απλά επιδιόρθωση, αλλά ξήλωμα, πέταμα και αντικατάσταση. Στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. υπάρχει καινούργιο αγωνιστικό δάπεδο τάραφλεξ, αλλά δεν γίνεται να τοποθετηθεί όσο υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Αχρησιμοποίητο το τάραφλεξ είναι αποθηκευμένο από το 2017, αποκτήθηκε με χορηγία κι έχει αξία άνω των 50.000 ευρώ! Από εκείνη τη χρονιά η ομοσπονδία φιλοδοξεί να το τοποθετήσει στο ΣΕΦ, αφού πρώτα εξειδικευμένο συνεργείο σηκώσει με μεγάλη προσοχή το υφιστάμενο τάραφλεξ, αλλά μάταια…

Πέρα από την αποκατάσταση του δαπέδου η αίθουσα χρειάζεται απαραιτήτως φώτα, καθώς μάλιστα σε κάποια τραπέζια δεν γίνεται να παίξουν κανονικά οι αθλητές. Επίσης απαιτείται βάψιμο για λόγους υγιεινής και απολύμανσης. Είναι επιτακτική πια η ανάγκη να δοθεί λύση και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ζητά τη στήριξη της πολιτείας ώστε να δημιουργηθούν ξανά οι κατάλληλες συνθήκες στο ΣΕΦ για τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Ε. Μανώλης Κολυμπάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το Δελτίο Τύπου της ομοσπονδίας, που αναφέρεται στην κατάσταση της αίθουσας της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων σχετικά με το πρόβλημα που υφίσταται στην ομοσπονδιακή αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του ΣΕΦ θα πρέπει να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

To πρόβλημα έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Οι αρμοί της οροφής της αίθουσας είχαν υποστεί φθορές με αποτέλεσμα στην αίθουσα να μπαίνουν νερά από τις βροχές αλλά και από τη φθορά κάποιων υδραυλικών εγκαταστάσεων στα αποδυτήρια και σε γραφειακούς χώρους που υπάρχουν μέσα στην αίθουσα. Η προηγούμενη διοίκηση του ΣΕΦ παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και διαμαρτυρίες μας δεν έπραξε κάτι για να λύσει το πρόβλημα επικαλούμενη οικονομικούς λόγους.

Αισθάνομαι την υποχρέωση να τονίσω για μια ακόμη φορά πως η ομοσπονδία δεν έχει κανένα απολύτως παράπονο από την παρούσα διοίκηση του ΣΕΦ.

Η πρόεδρος του ΣΕΦ, κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη αμέσως μόλις διέγνωσε το πρόβλημα ενήργησε άμεσα και εντός συντόμου χρονικού διαστήματος η αίθουσα στεγανοποιήθηκε πλήρως.

Το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι το ειδικής κατασκευής δάπεδο που υπάρχει στην αίθουσα έχει υποστεί πολύ μεγάλες φθορές εξ αιτίας των νερών που είχαν εισρεύσει στην αίθουσα όσο χρονικά διάστημα το πρόβλημα υπήρχε.

Τη στιγμή αυτή και μετά την στεγανοποίηση της αίθουσας η ευθύνη αποκατάστασης του δαπέδου ανήκει εξ ολοκλήρου στην ομοσπονδία που πρέπει να αποξηλώσει το σάπιο πλέον ξύλινο δάπεδο και να το τοποθετήσει επ’ αυτού νέο συνθετικό τάπητα τον οποίο έχει ήδη προμηθευτεί ύστερα από χορηγία της Παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος. Οφείλω να επισημάνω ότι η ομοσπονδία με την διοίκηση του ΣΕΦ συνεργάζεται άψογα με αποτέλεσμα χρονίζοντα προβλήματα από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της διοίκησης Τσιλιγκίρη να έχουν βρει ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ.

Όσον αφορά στο φωτισμό της αίθουσας η Πρόεδρος του ΣΕΦ υποσχέθηκε στην ομοσπονδία μας ότι θα λύσει το πρόβλημα πολύ σύντομα. Παρά ταύτα και επειδή η Ομοσπονδία γνωρίζει τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν κάνει προσπάθειες για να λύσει το πρόβλημα με χορηγία από μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία.

Η ΕΦΟΕπΑ έχει ζητήσει από την ΓΓΑ επανειλημμένα έκτακτη οικονομική ενίσχυση για να τοποθετήσει νέο ξύλινο δάπεδο στην αίθουσα και περιμένει την θετική ανταπόκριση της.

Η διοίκηση του ΣΕΦ ό,τι έπρεπε να πράξει το έπραξε και με το παραπάνω σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν έχει την υποχρέωση να αποκαταστήσει τις ζημιές που έχει υποστεί ο τεχνικός εξοπλισμός της αίθουσας. Η ευθύνη αυτή ανήκει εξ ολοκλήρου στην ομοσπονδίας μας. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς άρση κάθε παρεξήγησης».