×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Aϊδινιώτης: «Σεβασμός και δουλειά για το Πόρτο Ράφτη»


    Λάμπρος Γκαραγκάνης

Aϊδινιώτης: «Σεβασμός και δουλειά για το Πόρτο Ράφτη»


Ο Γιάννης Aϊδινιώτης μίλησε στην έντυπη έκδοση του Sportime για την ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση, που τώρα αρχίζει και δεν μάσησε τα λόγια του.

Από το ρινγκ της πυγμαχίας, στο… ρινγκ των Εκλογών. Ο αρχιπροπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αϊδινιώτης, μίλησε στο Sportime για την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Αλλαγιάννη «Κοινωνία Προοπτικής» στο Μαρκόπουλο/Πόρτο Ράφτη.

Γιατί επέλεξες τώρα να ασχοληθείς με την τοπική αυτοδιοίκηση και γιατί στο Μαρκόπουλο/Πόρτο Ράφτη;

«Το Πόρτο Ράφτη είναι ο τόπος μου. Ζω εκεί από το 1974. Διατηρώ παράλληλα διαμέρισμα στην Αθήνα μόνο για τις υποχρεώσεις μου στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για ένα υπέροχο μέρος, που είναι συνδεδεμένο με όλη μου τη ζωή. Δεν μπορώ να φανταστώ τη μόνιμη κατοικία μου πουθενά αλλού. Ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ τώρα με τον τόπο μου είναι το άθλιο περιβάλλον στο οποίο διαβιώνει ο απλός πολίτης, το οποίο χειροτερεύει τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο. Μάλιστα η ιδέα μου μπήκε σε μία συζήτηση που είχα με έναν συμπολίτη 8 μήνες πριν. Αφορούσε στα σκουπίδια που είχαν πνίξει την περιοχή, όταν γύρισε και μου είπε: ρε Γιάννη γιατί δεν κατεβαίνεις στις εκλογές; Τα μισά να κάνεις από ό,τι έχεις κάνει στον Παναθηναϊκό, φτάνουν για να καλυτερεύσει η ζωή μας».

Η κατάσταση, αυτή τη στιγμή, σε Μαρκόπουλο/Πόρτο Ράφτη ποια είναι σε γενικές γραμμές;

«Κοίτα, όπως προανέφερα, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Τουλάχιστον όσον αφορά στην καθημερινότητα του πολίτη υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια που δεν μαζεύονται στη συχνότητα που απαιτείται. Υπάρχει τεράστιο θέμα στο οδικό δίκτυο της περιοχής με αποτέλεσμα να παθαίνουμε συχνά ζημιές στα αυτοκίνητα μας και φυσικά να οδηγούμε όλοι με κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα. Υπάρχει ανεπαρκής φωτισμός σε όλη σχεδόν την περιοχή, δεν υπάρχει ασφάλεια λόγω ελλιπούς αστυνόμευσης. Δεν υπάρχουν σοβαρές υποδομές στην υγεία, τουλάχιστον στην πρωτοβάθμια περίθαλψη που είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τον άνθρωπο και πολλά άλλα τα οποία βρίσκονται αναλυτικά στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας.

Όμως η τραγική ειρωνεία είναι ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι ίδια και ίσως χειρότερη συγκριτικά με πέρυσι τέτοιον καιρό. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί βρισκόμαστε σε έντονη προεκλογική περίοδο και τα εκλεγμένα στελέχη του Δήμου είναι εκ νέου υποψήφιοι Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Αντί να δράσουν και να δείξουν έργο στον κόσμο, έστω προεκλογικά, έχουν εγκαταλείψει τον Δήμο και προσπαθούν να πείσουν εκ νέου με τα λόγια για το τι θα πράξουν εάν εκλεγούν. Αυτό για εμένα είναι το χειρότερο που συμβαίνει στο Μαρκόπουλο/Πόρτο Ράφτη. Η προσπάθεια εξαπάτησης του δημότη».

Έχεις αφιερώσει τη ζωή σου σε ένα σπορ, όπως η πυγμαχία, που έχει ως βασικούς κανόνες την πειθαρχία και την στρατηγική. Θεωρείς πως είναι στοιχεία αυτά που βοηθούν κάποιον να είναι χρήσιμος στην τοπική αυτοδιοίκηση;

Aϊδινιώτης

«Η πειθαρχία και η στρατηγική είναι κανόνες στην ζωή μου πλέον, όχι μόνο της πυγμαχίας. Δεν μπορείς να πετύχεις τους στόχους που βάζεις ή που καλείσαι να επιτύχεις, εάν δεν έχεις στρατηγική και πειθαρχία. Άρα θα τολμούσα να πω ότι αυτά τα δύο χαρακτηριστικά προσδιορίζουν τους επιτυχημένους ανθρώπους. Θα σου απαντήσω με ερώτηση. Ποιος είναι χρήσιμος οπουδήποτε απαιτείται έργο, όχι μόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ένας άνθρωπος που βάζει στόχους και τους επιτυγχάνει ή ο αποτυχημένος που ενώ δεν είναι ικανός να βελτιώσει τη δική του ζωή, προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι ικανός να κάνει έργο στον Δήμο; Και, φυσικά, δεν το αναφέρω καθόλου τυχαία αυτό…».

Προέρχεσαι από τον Παναθηναϊκό, έχεις κάνει σπουδαίο έργο στον τομέα σου και είσαι από τις λίγες κοινώς αποδεκτές προσωπικότητες στον σύλλογο. Πιστεύεις ότι θα επηρεάσει αυτό ψηφοφόρους αντίπαλων ομάδων;

«Ερώτηση παγίδα είναι αυτή τώρα; Αστειεύομαι φυσικά. Κοίτα, όπως είναι ευρέως γνωστό, ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου και μεγάλη μου αγάπη. Αν θα  ήταν αυτός λόγος για να μη με ψηφίσουν, θα πλήρωνα αυτό το τίμημα με μεγάλη μου χαρά. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που προσαρμόζονται κατά περίπτωση ή κάνουν εκπτώσεις στις αρχές και τα ιδανικά τους για παραπάνω ψήφους. Τώρα, για να απαντήσω πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση, σίγουρα υπάρχουν οπαδοί ομάδων που στην ιδέα και μόνο του πράσινου χρώματος παθαίνουν αμόκ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλές φορές τα πολιτικά κόμματα βάζουν στο ψηφοδέλτιό τους γνωστούς αθλητές μεγάλων ομάδων. Όμως στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι διαφορετικά τα πράγματα. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο απλός πολίτης είναι άμεσο, είναι έξω από την πόρτα του, είναι κοινό μας διότι είμαστε συμπολίτες στον ίδιο Δήμο. Πιστεύω, λοιπόν, ότι στην  τοπική αυτοδιοίκηση έχουμε περάσει σε μία μεταπολιτική εποχή όπου οι πολίτες δεν ταυτίζονται πλέον με κόμματα, χρώματα, ομάδες. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τους εκπροσωπήσει κάποιος που θα έχει την ικανότητα, την θέληση και το αίσθημα ευθύνης για την αντιμετώπιση των κοινών τους προβλημάτων».

Για ποιο λόγο να εμπιστευτεί ο ψηφοφόρος στο Μαρκόπουλο/Πόρτο Ράφτη τον συνδυασμό «Κοινωνία προοπτικής»;

«Πολύ ωραία ερώτηση. Θα μπορούσα να την απαντήσω απλά και τεκμηριωμένα, αναλύοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού μας το οποίο θεωρώ καλύπτει επαρκώς όλες τις άμεσες και έμμεσες ανάγκες του Δήμου μας. Θα έλεγα και καμιά τριανταριά ΘΑ στην απάντηση και όλα εντάξει. Δεν θα το κάνω, όμως, γιατί θεωρώ ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και ειδικότερα δε όταν λέγονται προεκλογικά. Φυσικά και ο συνδυασμός μας έχει ένα ολοκληρωμένο και εξαιρετικό πρόγραμμα, όπως έχουν και οι άλλοι συνδυασμοί που διεκδικούν τον Δήμο. Το θέμα είναι ποιος διαθέτει την ικανότητα να υλοποιήσει κάτι τέτοιο.

Aϊδινιώτης

Ο συνδυασμός, στον οποίο έχω την τιμή να ανήκω, έχει επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Αλλαγιάννη ο οποίος είναι ένας άνθρωπος μορφωμένος, δικηγόρος στο επάγγελμα, σοβαρός οικογενειάρχης, άνθρωπος θρησκευόμενος και χαμηλών τόνων, συλλογικός με σεβασμό στους συνεργάτες του. Διότι έτσι μας αποκαλεί. Τίμιος, εκλέγεται 20 χρόνια, δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για διαπλοκή, δεν είναι αποτυχημένος πολιτικά, διότι δεν έχει διοικήσει ποτέ τον Δήμο και είχε το σθένος να παραιτηθεί του αξιώματός του ως εκλεγμένος στις προηγούμενες Εκλογές και δεν έμεινε να κάνει προεκλογική εκστρατεία μέσα από τον Δήμο όπως άλλοι. Επιπλέον και σημαντικότερο, οι άνθρωποι που τον πλαισιώνουν είναι τίμιοι, πετυχημένοι επαγγελματίες, συνεργάσιμοι και πάνω από όλα νέοι υποψήφιοι. Όχι από τις παρελθούσες διοικήσεις του Δήμου, όπως συμβαίνει με τους αντίπαλους συνδυασμούς. Για όλους τους παραπάνω λόγους πιστεύω ότι ο συνδυασμός μας είναι μονόδρομος για την εξέλιξη του Δήμου μας».

Ολοκληρώνονται οι Εκλογές και εκλέγεσαι. Το πρώτο πράγμα που θα ζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο ποιο είναι;

«Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής που θα διενεργηθούν οι επερχόμενες Εκλογές είναι, πλέον, ξεκάθαρο το γεγονός ότι θα χρειαστεί να συνεργαστούμε δημοτικοί σύμβουλοι αντίπαλων συνδυασμών. Το πρώτο πράγμα που θα ζητήσω από τους συναδέλφους μου θα είναι να σεβαστούμε ο καθένας την εκλογή του άλλου, να αφήσουμε πίσω ότι μας χωρίζει και να δουλέψουμε όλοι μαζί για το έργο που προεκλογικά υποσχεθήκαμε στον κόσμο που μας τίμησε με την ψήφο του. Είναι αρχή στη ζωή μου να μην απογοητεύω αυτούς που με στηρίζουν».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΪΔΙΝΙΩΤΗΣ: ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Προπονητής πυγμαχίας Α’ κατηγορίας (AIBA). Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και είναι μόνιμος κάτοικος στο Πόρτο Ράφτη από το 1974. Έχει υπηρετήσει το άθλημα της πυγμαχίας ως αθλητής με σημαντικές επιτυχίες τόσο στον ερασιτεχνικό, όσο και στον επαγγελματικό τομέα και από το 1986 που απέκτησε δίπλωμα Α κατηγορίας. Εργάζεται ως προπονητής, το 2017 απέκτησε δίπλωμα προπονητή AIBA και τη δυνατότητα να συμμετέχει και σε διεθνείς αγώνες. Δημιούργησε τον δικό του σύλλογο Μέγα Αλέξανδρο, όπου ήταν και προπονητής. Ταυτόχρονα το 2003-2004 ήταν τεχνικός σύμβουλος της Εθνικής ομάδας και από το 2013 έως και σήμερα είναι επικεφαλής προπονητής πυγμαχίας στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Α.Ο. όπου το τμήμα επί των ημερών του αναμορφώθηκε και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Έχει τιμηθεί πολλές φορές για την προσφορά του στον αθλητισμό. Ειδική μνεία στην δημιουργία της γυναικείας πυγμαχίας, το οποίο ήταν προσωπικό του επίτευγμα.


Τελευταία Νέα