Πλατανιώτη

Η επίδοση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας και η διαμαρτυρία

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέλαβε την 7η θέση όπως το 2013 και το 2017 στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο του 1ου τελικού στα αγωνίσματα της Καλλιτεχνικής κολύμβησης στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανζού.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μάγεψε το κοινό στο Yeomju Gymnasium για 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα, ωστόσο η κριτές την βαθμολόγησαν με 86.2921 δίνοντας το έναυσμα στην προπονήτριά της Ναταλία Τσερνέτσκα να διατυπώσει την διαμαρτυρία της για την συγκεκριμένη βαθμολογία.

«Εγώ την απόλαυσα, μου άρεσε πολύ . Παρουσίασε ένα πολύ εντυπωσιακό πρόγραμμα , το έζησε και το είδαμε και με εξαίρεση ένα μικρό λαθάκι στο τέλος ήταν άψογη. Θεωρώ ότι αδικήθηκε αρκετά από τους κριτές. Και το λαθάκι αυτό να μην έκανε πάλι την ίδια βαθμολογία θα έπαιρνε. Δυστυχώς στο άθλημά μας υπάρχουν οι μικρές και οι μεγάλες χώρες».

Η ίδια η Ευαγγελία Πλατανιώτη δήλωσε αδικημένη αλλά και ικανοποιημένη:

«Είμαι χαρούμενη που ικανοποίησα την προπονήτριά μου. Το έζησα, το απόλαυσα, το ευχαριστήθηκα. Μόνο ένα μικρό λαθάκι στο τέλος θα ήθελα να αποφύγω. Δεν πιστεύω ωστόσο ότι το τελικό αποτέλεσμα και η 7ηθέση είναι δίκαιη. Συνεχίζουμε όμως με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιστεύω σε καλύτερα αποτελέσματα».

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσίδα Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο που συγκέντρωσε 95.0023β. το ασημένιο πήγε στην Ισπανίδα Όνα Καρμπονέλ που πήρε 92.5002 β. Και το χάλκινο στην Γιαπωνέζα Ιουκίκο Ονούι που βαθμολογήθηκε με 92.3084.

Το πρωί της Κυριακής θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση και το ελληνικό ομαδικό στο τεχνικό πρόγραμμα στον προκριματικό.

«Έχουμε μια νέα ομάδα , πολύ καλή , έχουμε δουλέψει 7 μήνες πολύ σκληρά και περιμένουμε να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα» τόνισε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέτσκα. Ο προκριματικός του Ομαδικού θα ξεκινήσει στις 11:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας) και απο ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν οι : Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά , Μαρία Καραπαναγιώτου ,Βασιλική Κοφίδη Όλγα Κουργιαντάκη Αναστασία Κουτσελίνη , Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Γεωργία Βασιλοπούλου , Βιολέτα Ζουζούνη .

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.