×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

«Χάλκινος» Ολυμπιονίκης ο Ηλίας Ηλιάδης (vid)


    Μαρία Καλτσίδη

«Χάλκινος» Ολυμπιονίκης ο Ηλίας Ηλιάδης (vid)


Σαν σήμερα, την 1η Αυγούστου του 2012, ο Έλληνας τζουντόκα, Ηλίας Ηλιάδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Ηλίας Ηλιάδης, ο οποίος είχε αναδειχθεί «χρυσός» Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004, σε ηλικία 18 ετών, πρόσθεσε στην πλούσια τροπαιοθήκη του και το χάλκινο μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στο μικρό τελικό της κατηγορίας των 90 κιλών επικράτησε του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο και αμέσως μετά τη νίκη του, έδειξε το τζουντόκι του.

Στην προηγούμενη νίκη του, επί του Αυστραλού Μαρκ Αντονι, είχε δείξει με το χέρι προς την κατεύθυνση που καθόταν η σύζυγος του, Λία και η κόρη του, Μαρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας

«Ναι, έδειξα το εθνόσημο, γιατί είναι κρίσιμες οι στιγμές που περνά η Ελλάδα», δήλωσε μετά τη νίκη του ο Ηλιάδης, κι ενώ στη μικτή ζώνη είχε ήδη φτάσει για να τον συγχαρεί ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος. «Δεν ξέρω τι να πω. Εσείς πρέπει να μου πείτε, που είδατε απ΄ έξω τον αγώνα. Είμαι ακόμη σαστισμένος. Ευχαριστώ τον Θεό», ήταν τα πρώτα λόγια του.

«Το μετάλλιο πάει για το Αγιο Όρος, αυτό μπορώ να πω. Δικαιώθηκα για τη σκληρή προετοιμασία και όλες αυτές τις δύσκολες προπονήσεις που κάνω. Αυτή είναι η στιγμή που χρειάζεται τα μετάλλια η Ελλάδα. Αφιερώνω το μετάλλιο πρώτα στο Θεό και μετά σε όλους τους Έλληνες, τόσο σε αυτούς που βρέθηκαν εδώ όσο και σε αυτούς που περιμένουν πίσω. Φυσικά, στην κόρη μου και στο γιο μου, που με περιμένει στη Χαλκιδική», πρόσθεσε.

ΤΟ ΠΙΟ… ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Τελευταία Νέα