ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Ξιφασκία: Το τριήμερο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξίφους Μονομαχίας

Η Ξιφασκία είχε την τιμητική της στο τριήμερο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξίφους Μονομαχίας.
Ξιφασκία: Το τριήμερο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξίφους Μονομαχίας

Οι σύλλογοι Α.Ο. ΑΡΙΣΤΩΝ ΠΑΙΑΝΙΑΣ και ΙΡΙΔΑ στα ομαδικά, με τους Νίκο Τσώκα (Ο.ΞΙ.Φ) και Νικόλ Χατζησαράντου(Α.Ο. ΑΡΙΣΤΩΝ ΠΑΙΑΝΙΑΣ) στα ατομικά, είναι οι Πρωταθλητές στην Ξιφασκία 2021 στο Ξίφος Μονομαχίας.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Ξιφασκία, στο ξίφος μονομαχίας,  διεξήχθη με επιτυχία, μεγάλο αριθμό συμμετοχών και πολύ ενδιαφέροντες αγώνες, το τριήμερο (17-18-19/9/21) στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ, με πιστή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της ΓΓΑ.

–           Ο Α.Ο. ΑΡΙΣΤΩΝ ΠΑΙΑΝΙΑΣ με τους Κωνσταντίνο Αγγελή, Γιάννη Φιλιππούση, Αλέξανδρο Κοντογιάννη και Peter Szenyi, νίκησε στον τελικό του ομαδικού Ανδρών, τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟ (Γιώργος Αργυρόπουλος, Σάββας Καββαδίας, Παντελής Καραγιάννης, Ηλίας Διδασκάλου) με 45-26.

Για να ακολουθήσει στην 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) του ομαδικού Ανδρών, ο Ο.Σ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Αλέξανδρος-Κωνσταντίνος Τικτόπουλος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Γιάννης Γιαβρίδης, Γιάννης Κεσκινίδης) που επικράτησε με 45-41 των ΑΚΡΙΤΩΝ (Αριστομένης Πεδιαδιτάκης, Διονύσης Μπουγάτσος, Αλέξανδρος Ταλιώτης, Artiom Gripas) στον μικρό τελικό.

–           Η ΙΡΙΔΑ με τις Μαρία Χαντζή, Νεφέλη Ροδοπούλου, Κωνσταντίνα Νικολοπούλου και Ειρήνη Καραμπίνη, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο του ομαδικού Γυναικών, αφήνοντας στη 2η θέση τον ηττημένο του τελικού, Α.Ο. ΑΡΙΣΤΩΝ ΠΑΙΑΝΙΑΣ (Νίκη Κατερίνα Σιδηροπούλου-Χριστοδούλου, Ανδριάνα Θεοδωροπούλου, Νικόλ Χατζησαράντου, Κωνσταντίνα Τσολάκη), επικρατώντας στον τελικό, ύστερα από συγκλονιστικό αγώνα, με 43-42.

Στους αγώνες του ομαδικού Ανδρών συμμετείχαν 16 Σύλλογοι και αντιστοίχως στων Γυναικών10.

Ξιφασκία: Οι νικητές στα ατομικά

Στο ατομικό των Ανδρών ο Νίκος Τσώκας του Ο.ΞΙ.Φ. είναι ο Πρωταθλητής Ελλάδας 2021, που νίκησε στον τελικό με 15-9 τον Αλέξανδρο Ταλιώτη (ΑΚΡΙΤΕΣ ΚΥΠΡΟΥ).

Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν, ο Θόδωρος Αβραμίδης (Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ) και ο Στέλιος-Ραφαήλ Φουστανάκης (Α. Λ. ΜΕΣΣΑΡΑΣ).

Στους αγώνες του ατομικού Ανδρών συμμετείχαν 82 αθλητές.

–           Η Νικόλ Χατζησαράντου του Α.Ο. ΑΡΙΣΤΩΝ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ήταν, εξάλλου, η μεγάλη νικήτρια για το 2021 στους ατομικούς αγώνες Γυναικών, επικρατώντας στον τελικό της Νεφέλης Ροδοπούλου (ΙΡΙΔΑ).

Την 3η θέση στο βάθρο των νικητριών μοιράστηκαν οι Ελευθερία Μιμιγιάννη (Α.Σ.Α.Ο. ΑΘΗΝΩΝ) και Ιρίνα Μαυρικίου (ΑΚΡΙΤΕΣ ΚΥΠΡΟΥ).

Στους αγώνες του ατομικού Γυναικών συμμετείχαν 58 αθλήτριες.

Τους αγώνες διηύθυναν οι διαιτητές: Μαρία-Ελένη Χαλδαίου, Δέσποινα Γεωργιάδου, Ιορδάνης Ηλιάδης, Δαμιανός Μαυρίδης, Δημήτρης Νικολόπουλος, Περσεφόνη-Ειρήνη Πανταζίδη, Χρήστος Παπαγεωργίου, Μαρία Ρεντούμη, Χρήστος Σαίνης.

Εκπρόσωποι Διαιτητών: Ανδρέας Δουβής, Γιώργος Τσουρούτας.

Υπεύθυνοι Τεχνικής Δ/νσης Αγώνων: Πρ. Τ.Δ.Α. Στέλιος Λόης (έφορος Δ.Σ. Ε.Ο.Ξ.), Μέλος Τ.Δ.Α. Χρήστος Παυλίδης (Αντιπρόεδρος Ε.Ο.Ξ.)

Υπεύθυνοι Εισόδου: Μελίνα Παντελή, Γιάννης Μαρκόπουλος

Γραμματεία Αγώνων: Νέλλη Γεροσίδερη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας Αγώνων: Θένια Ψωφάκη

Η Ε.Ο.Ξ. συγχαίρει τους νικητές και τις νικήτριες, τις πρωταθλήτριες ομάδες, αλλά και όλους όσοι πήραν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Μονομαχίας Α-Γ 2021.

  • Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Ανδρών-Γυναικών 2021 θα ολοκληρωθεί το προσεχές σαββατοκύριακο (25-26/9/21) με τους αγώνες του Ξίφους Ασκήσεως σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Οι αγώνες μεταδόθηκαν απευθείας και πάλι από την καινούργια σελίδα της Ε.Ο.Ξ. στο Facebook: https://www.facebook.com/Hellenicfencingfederation

Τώρα η ΕΟΞ είναι και στο INSTAGRAM #MyGreekFencing!

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.