Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει η αντίδραση ανθρώπων του αθλητισμού στην Κύπρο και στην Ελλάδα με τον διωγμό της Άντρης Σιάλου από την ΚΟΕ.

Αθλητές, προπονητές και παράγοντες έχουν μείνει άφωνοι με την παράλογη απόφαση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και του προέδρου Γιώργου Χρυσοστόμου να διώξει μια θρυλική μορφή του «νησιού της Αφροδίτης», η οποία μάλιστα, προσέφερε μεγάλο έργο στη θέση της, βοηθώντας το χορηγικό πρόγραμμα. Όπως ανέφερε και σε προηγούμενο δημοσίευμα το Sportime, η Άντρη Σιάλου από χορηγίες συγκέντρωσε σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ που δόθηκαν σε Κύπριους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες και τους βοήθησε τα μέγιστα για την καλύτερη προετοιμασία τους στους αγώνες- στόχους τους και στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Χαρακτηριστικό ήταν το μήνυμα μιας μεγάλης μορφής στη Μεγαλόνησο, του πρώην προέδρου του ΚΟΕΑΣ Αντώνη Δράκου. «Δεν μπορώ να διανοηθώ τέτοια ενέργεια εναντίον ενός προσώπου που δεν σκέφτεται τίποτε άλλο από τη βοήθεια προς τους αθλητές κορυφής. Μένω ως εδώ και θα επανέλθω όταν πληροφορηθώ τα αίτια».

Από την Ελλάδα έντονη ήταν η αντίδραση και ο προβληματισμός του πρωταθλητή στα 110μ. εμπόδια Κώστα Δουβαλίδη.

Επίσης, υπήρξε αντίδραση και από το Ελεύθερο Εργατικό Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΣΕΚ Λευκωσίας- Κερύνειας.