Αθλητικές ομοσπονδίες: Η ήττα που υπέστη ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι η δική τους νίκη!


Γεράσιμος Μανωλίδης

Αθλητικές ομοσπονδίες: Η ήττα που υπέστη ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι η δική τους νίκη!


Αθλητικές ομοσπονδίες: Μέσω της ομοσπονδίας της ιστιοπλοΐας ο Λευτέρης Αυγενάκης δέχθηκε το πρώτο ισχυρό χτύπημα. Θα ακολουθήσουν τα επόμενα!

Αθλητικές ομοσπονδίες: Πάντα ευχάριστο και ευπρόσδεκτο το να διαπιστώνει κανείς πως δεν έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα στη χώρα μας. Η δικαιοσύνη προσφέρει μια αχτίδα φωτός. Το «χαστούκι» που δέχθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης από το Πρωτοδικείο Αθηνών για την προσωρινή διοίκηση στην ΕΙΟ αποτελεί μόνο την αρχή.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμός φροντίζει καθημερινά με την ατζέντα του να απαντάει στο τι «άλλο θα σκαρφιστεί;». Το ερώτημα ασφαλώς έρχεται και «κολλάει» στις πρακτικές που ακολουθεί προκειμένου να ελέγξει τα αποτέλεσμα των εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες.

Οι συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία, οι τροπολογίες, το Αθλητικό Μητρώο που «άνοιξε» την πόρτα της ψήφου σε περισσότερα -φίλα προσκείμενα στον Υφυπουργό- σωματεία, η ΚΥΑ με την πλατφόρμα «ΖΕΥΣ» και οι καθυστερήσεις στις οικονομικές δεσμεύσεις σε όσες ομοσπονδίες δεν «συμμορφώνονται», συνθέτουν ένα σκηνικό ασφυξίας. Η προσφυγή που έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης για προσωρινή διοίκηση στην ομοσπονδία της ελληνικής ιστιοπλοΐας ήταν ένα ακόμα τέχνασμα. Η απόρριψή της από το Πρωτοδικείο Αθηνών είναι μια νίκη της δικαιοσύνης και συνολικά μια νίκη για όλες τις ομοσπονδίες που επιθυμούν να έχουν απόλυτα διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες στις αρχαιρεσίες τους για τις νέες διοικήσεις.

Αυτό είναι το πρώτο «γερό» χαστούκι στις μεθοδεύσεις του Λευτέρη Αυγενάκη και προσωπικά στον ίδιο. Η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια είναι η κρατική πλατφόρμα «ΖΕΥΣ». Εκεί όπου η ΓΓΑ θα γνωρίζει ποιος ψηφίζει τι και θα υπάρχει η χρονική δυνατότητα για αλλαγή στην ψήφο. Είναι τόσο εκτεθειμένος όμως πλέον ο Υφυπουργός Αθλητισμού που έχει ξεμείνει από κινήσεις. Όταν ακόμα και στην ομοσπονδία της ιστιοπλοΐας, η οποία έχει αρκετούς τριγμούς από την υπόθεση με τη Σοφία Μπεκατώρου, η προσπάθεια επέμβασης του πέφτει στο κενό, δεν έχει τύχη σε καμία άλλη! Το επόμενο και πλέον καθοριστικό «χτύπημα» θα είναι τα αποτελέσματα των εκλογών!

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news