Μπάντμιντον: Με δικτατορικό τρόπο η άρση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης της ομοσπονδίας!


Βαγγέλης Λάσκαρης

Μπάντμιντον: Με δικτατορικό τρόπο η άρση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης της ομοσπονδίας!


Την άρση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης της ομοσπονδίας του Μπάντμιντον ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Μπάντμιντον: Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε την άρση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης της ομοσπονδίας του Μπάντμιντον.  Μία κίνηση που καταδικάστηκε από το σύνολο του αθλητικού κόσμου, ενώ ανακοινώσεις έβγαλαν και πολιτικά κόμματα.

Η απόφαση του Αυγενάκη προκάλεσε τεράστια εντύπωση, καθώς ενήργησε «δικτατορικά», χωρίς καν να ζητήσει από την ομοσπονδία επίσημα στοιχεία! Η ΕΟΦΣΑ, μάλιστα, είχε παρουσιάσει σε Δελτίο Τύπου όλες τις απαντήσεις, όταν ο Αυγενάκης είχε στείλει την περίπτωση στον εισαγγελέα.

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής είχε στείλει στον εισαγγελέα την υπόθεση για τις ίδιες καταγγελίες και την έβαλε στο αρχείο, χωρίς να αποδοθούν ευθύνες. Παρά το γεγονός ότι η δικαιοσύνη είχε μιλήσει ο Λευτέρης Αυγενάκης αποφάσισε να άρει την ειδική αθλητική αναγνώριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ζήτησε ποτέ εξηγήσεις από την ομοσπονδία Μπάντμιντον, ενώ ούτε συζήτησε με την ομοσπονδία τένις στο οποίο έβαλε το άθλημα, κάτι που το τόνισε και με επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΟΦΣΑ.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Αυγενάκης που υποτίθεται καταπολεμάει την κατάχρηση εξουσίας, έχει υποπέσει στα ίδια σφάλματα. «Αποφασίζουμε και διατάζουμε» είναι λοιπόν το «μότο» του υφυπουργού Αθλητισμού.

Την ίδια ώρα, όμως, που ο Λευτέρης Αυγενάκης παίρνει αποφάσεις που ενδεχομένως να πέσουν στο δικαστήριο (αν ισχύουν τα όσα ισχυρίζεται η ΕΟΦΣΑ), συνεχίζει να κάνει τα στραβά μάτια για όσα είχε αποκαλύψει το Sportime για το Μοντέρνο Πένταθλο.

Εκεί οι κατηγορίες για αυθαίρετες διοικήσεις και πλαστογραφίες φαίνεται πως έχουν πέσει στα… ψηλά, καθώς υποψήφια πρόεδρος είναι αρεστή της διοίκησης. Δυστυχώς η πολιτική που ακολουθεί ο Αυγενάκης είναι δικαιοσύνη αλά καρτ…

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news