menu

Η ΟΧΕ διαμαρτύρεται για το κλειστού Λήμνου


Sportime Team

Η ΟΧΕ διαμαρτύρεται για το κλειστού Λήμνου


Η παρουσία της ομάδας μπάσκετ του Ηφαίστου στη Λήμνο, έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην τοπική κοινωνία και τους συλλόγους του νησιού.

Καθώς η ομάδα του Ηφαίστου χρειάζεται τους χώρους του κλειστού για αρκετές ώρες την ημέρα, τα τμήματα άλλων αθλημάτων πετάχτηκαν εκτός γηπέδου, κάτι που έφερε αντιδράσεις, με πρώτη αυτή της ΟΧΕ.

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος απέστειλε έγγραφο στον Δήμο Λήμνου, διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση, παίρνοντας θέση για το ζήτημα.

Η ανακοίνωση της ΟΧΕ:

«Κύριε Δήμαρχε

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος θα ήθελε να εκφράσει την βαθιά της απογοήτευση και ταυτόχρονα δυσαρέσκεια της για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αποκλείσει το χάντμπολ από το μοναδικό κλειστό γυμναστήριο του νησιού και όλου του Βορείου Αιγαίου με διεθνείς προδιαγραφές και διαστάσεις 40Χ20!

Ως Ομοσπονδία, αλλά κυρίως ως άνθρωποι του αθλητισμού πιστεύουμε βαθιά ότι δικαίωμα στον αθλητισμό πρέπει να έχουν όλοι και πρόσβαση στα κλειστά γυμναστήρια όλα τα αθλήματα, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν περιοχές όπως η Λήμνος που διαθέτει μόνο μία κλειστή αθλητική εγκατάσταση.

Κύριε Δήμαρχε δεν θα κρίνουμε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να παραχωρήσει το κλειστό γυμναστήριο που είναι δημόσιο «αγαθό» σε μία επαγγελματική ομάδα σε μία Ανώνυμη Εταιρεία. Φυσικά και η ομάδα μπάσκετ πρέπει να έχει λόγο στο γήπεδο, όλοι μπορούν να συνυπάρχουν. Για όλα υπάρχουν λύσεις. Είναι όμως ανεπίτρεπτο στο βωμό του επαγγελματισμού, της προβολής και των… επενδύσεων να γίνεται «έξωση» σε ένα ολόκληρο άθλημα, το οποίο είναι γνήσια ερασιτεχνικό, αλλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να σταθεί απέναντι προφανώς στα μεγαλεπήβολα σχέδια.

Να σας θυμίσουμε όμως κύριε Δήμαρχε, διότι προφανώς το ξεχάσατε ότι το χάντμπολ ήταν το πρώτο άθλημα που εμπιστεύτηκε στη Λήμνο Εθνική ομάδα.

Οι Εθνικές ομάδες χάντμπολ ήταν οι πρώτες που έδωσαν επίσημους αγώνες στο νησί και μάλιστα δύο φορές το 2015 και το 2017. Ήταν το πρώτο άθλημα που έδωσε την δυνατότητα σε ξένες αποστολές (Τουρκίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, του Ισραήλ και της Νορβηγίας) να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού και να το διαφημίσουν στις πατρίδες τους. Ήταν το πρώτο άθλημα που έδωσε την δυνατότητα στους Λημνιούς να νιώσουν υπερηφάνεια και να τραγουδήσουν τον Εθνικό μας ύμνο μέσα στο κλειστό της πόλης που φέρνει το όνομα του σπουδαίου «Νίκου Σαμαρά».

Αυτό το άθλημα λοιπόν με απόφαση της Δημοτικής Αρχής καταργείται στη Λήμνο. Αν δεν είναι έτσι και κάνουμε λάθος, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε ποιο γήπεδο (διαστάσεων 40Χ20) μπορούν να προπονούνται οι 62 αθλητές (27 άνδρες και 35 αγοράκια και κοριτσάκια που είναι στις ακαδημίες) της ΑΕ Λήμνου;

Για εσάς οι 62 οικογένειες που ασχολούνται με το άθλημα σας είναι αδιάφορες ή απλά παράπλευρες απώλειες στην ζυγαριά των υπέρ και των κατά; Ποιο είναι το σχέδιο σας για το χάντμπολ, αφού πλέον το γήπεδο διαμορφώθηκε μόνο για μπάσκετ (και βόλεϊ που λόγω διαστάσεων μπορεί να παραμείνει στο κλειστό); Μάλλον κανένα. Αυτό μαρτυρά και η «ένοχη σιωπή» στην ανακοίνωση του Δήμου την 11η Αυγούστου, αφού η λέξη «χάντμπολ» αγνοείται.

Κύριε Δήμαρχε δυστυχώς η Δημοτική Αρχή λειτούργησε με όρους αποκλεισμού, λειτούργησε με όρους οικονομικούς και όχι αθλητικούς και κοινωνικούς.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή, θα αποκαταστήσετε αυτή την αδικία και θα επικρατήσει το αθλητικό πνεύμα.

Αθλητισμός για όλους

Ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής

Ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης».

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news