×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Τούρκος Υπουργός Αθλητισμού κατά του ΠΑΟΚ!


    Μαρία Καλτσίδη

Τούρκος Υπουργός Αθλητισμού κατά του ΠΑΟΚ!


Η πρόκριση της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ επί της πανίσχυρης Μουράτπασα πριν μερικές ημέρες έφερε καταγγελίες. Ο Τούρκος Υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας της γειτονικής χώρας, Μεχμέτ Κασάπογλου προχώρησε σε δηλώσεις, που δεν έχουν βάση καθώς τα πράγματα στο γήπεδο δεν ήταν έτσι όπως τα περιγράφει.

Σε δύο παιχνίδια, όπου όλα κύλησαν ομαλά, με εκατοντάδες φίλους του ΠΑΟΚ να γεμίζουν το Φιλίππειο στη Βέροια και τα κορίτσια των «ασπρόμαυρων» να αποδεικνύουν σε δύο ματς την ανωτερότητά τους, οι άνθρωποι της Μουράτπασα είχαν παράπονα.

Στο πρώτο παιχνίδι, μάλιστα, δεν πήγαν καν στη συνέντευξη τύπου, διαμαρτυρόμενοι, που το ματς ένα λεπτό πριν το τέλος διακόπηκε αφού έπεσαν κάποια νερά στην άκρη του αγωνιστικού χώρου από την κερκίδα χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποια άσχημη συμπεριφορά από πλευράς κόσμου.

Στην Μουράτπασα έκαναν λόγο για κακή φιλοξενία στη Βέροια, ενώ υπογράμμιζαν πως δεν υπήρχε στο γήπεδο σημαία της Τουρκίας σε αντίθεση με της Ελλάδας.

Βάσει των επίσημων κανονισμών της EHF, δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν σημαίες των χωρών, ωστόσο εάν υπάρχει της μιας χώρας, τότε θα πρέπει να γίνει το ανάλογο και με την άλλη χώρα. Πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα, αποφασίστηκε να μην υπάρχει καμιά σημαία στο γήπεδο δίπλα στις επίσημες σημαίες της διοργάνωσης και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Ήταν αδύνατον, όμως, να αφαιρεθεί η ελληνική σημαία, που βρίσκεται στην οροφή του γηπέδου εδώ και 20 χρόνια αφού ο τοπικός Φίλιππος αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον ελληνικό αθλητισμό.

Αναλυτικά η δήλωση, που έκανε ο Τούρκος Υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας Μεχμέτ Κασάπογλου:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τα αξιοθρήνητα περιστατικά και στα δύο παιχνίδια που διεξήχθησαν μεταξύ της γυναικείας ομάδας της Μουράτπασα και του εκπροσώπου της Ελλάδας, του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο του κυπέλλου EHF Cup στη Θεσσαλονίκη.

Η στάση και οι εκ προθέσεως επιθέσεις του ΠΑΟΚ και των οπαδών του ενάντια στην ομάδα μας δεν συμπίπτουν καθ ‘οιονδήποτε τρόπο με την ειρηνική και φιλική ψυχή του αθλητικού κόσμου.

Παρόλο που η ελληνική σημαία κρεμάστηκε στην αθλητική αίθουσα κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η ένδοξη σημαία μας δεν επετράπη να κρέμεται για λογαριασμό της χώρας μας και της ομάδας μας. Επίσης, οι αθλήτριές μας δέχθηκαν επίθεση από τον κόσμο. Το κράτος και όλοι όσοι είναι δίπλα στη Μουράτπασα, θα λάβουμε όλα τα σχετικά νομικά μέσα για τη συγκεκριμένη υπόθεση και αναμένουμε την ίδια ευαίσθητη στάση από τις ελληνικές αρχές ».

Κάντε Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook για να μαθαίνετε με υπευθυνότητα και άποψη ό,τι συμβαίνει στον αθλητικό κόσμο και όχι μόνο. Η ομάδα του Sportime είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας. Στείλτε στο Inbox για όποια απορία έχετε και θα λάβετε άμεση απάντηση. Ένα Like και… μένεις ενημερωμένος όλο το 24ωρο σχετικά με όσα γίνονται!