ΣΠΟΡ

ΕΟΕ: Επιχορηγεί 7 Ομοσπονδίες με 241.748 ευρώ για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΕ
ΕΟΕ: Επιχορηγεί 7 Ομοσπονδίες με 241.748 ευρώ για Ολυμπιακή Προετοιμασία

ΕΟΕ: Αποφάσισε να επιχορηγήσει επτά Αθλητικές Ομοσπονδίες με 241.748 ευρώ, τα οποία αφορούν την κάλυψη εξόδων της Ολυμπιακής Προετοιμασίας για το «Παρίσι 2024».

Η σχετική ανακοίνωση:

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ομόφωνα να επιχορηγήσει επτά Αθλητικές Ομοσπονδίες με 241.748 ευρώ για την κάλυψη εξόδων της Ολυμπιακής Προετοιμασίας, για το «Παρίσι 2024».

Οι συγκεκριμένες Αθλητικές Ομοσπονδίες υπέβαλαν σχετικά αιτήματα στην Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ και η οποία τα παρουσίασε στην Ολομέλεια για έγκριση.

Όλα τα χρήματα που θα δοθούν στις Αθλητικές Ομοσπονδίες προέρχονται από ίδια έσοδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και προέρχονται από χορηγίες και εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων χωρίς να επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο.

Τα χρήματα που θα δοθούν για Ολυμπιακή Προετοιμασία έχουν ως εξής:

Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ.  112.345,00 ευρώ και η επιχορήγηση αφορά στους αθλητές Στέφανο Ντούσκο, Αντώνη Παπακωνσταντίνου, Πέτρο Γκαϊδαντζή, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Ζωή Φίτσιου, Μιλένα Κοντού, Ευαγγελία Φράγκου, Θανάση Παλαιοπάνο, Γιάννη Καλανδαρίδη, Ιωάννα Ασβεστά, Δημήτρη Μπουκουβάλα και Ζήση Μπουκουβάλα.

ΣΕΓΑΣ 20.303 ευρώ, για την προετοιμασία των Καραλή Εμμανουήλ, Πεσιρίδου Ελισάβετ, Γκούσιν Τατιάνα, Ανδρικόπουλο Νικόλαο, Τεντόγλου Μιλτιάδη, Πανταζή Ανδρέα και Καρύδη Σπυριδούλα.

Ε.Φ.Ο.Α.  25.000,00 ευρώ για την προετοιμασία της Δέσποινας Παπαμιχαήλ και της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου.

Ε.Ο.Κ. 26.600 ευρώ για τη συμμετοχή της ομάδας 3Χ3 σε τουρνουά της Γαλλίας και το Europe Cup της Bratislava.

Ε.Ο.Ι. 9.750 ευρώ για την Ιόλη Μυτιληναίου, τη Μόνικα Μαρτίνη, τον Αγγελο Τουλούπη και τον Ηλία Μπαλιούση.

Ε.Ο.ΠΕ. 20.000 ευρώ για τις ομάδες Beach Volley Ανδρών Γυναικών

Ε.Γ.Ο. 27.750 για τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας του ανσάμπλ στο World Cup Sofia R.G. και στο European Gymnastics W.G.

Από την αρχή της χρονιάς η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει δώσει στις Αθλητικές Ομοσπονδίες για την κάλυψη εξόδων Ολυμπιακής Προετοιμασίας το ποσό των 315.566, στο οποίο προστίθενται και τα 241.748 ευρώ που αποφασίστηκαν τώρα.

«Η ΕΟΕ συνεχίζει να στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό καλύπτοντας τα έξοδα της Ολυμπιακής Προετοιμασίας των αθλητών και των αθλητριών μας, χωρίς να επιβαρύνουμε τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς όλα τα χρήματα προέρχονται από ίδια έσοδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Αποδεχθήκαμε και ικανοποιούμε τα αιτήματα των Αθλητικών Ομοσπονδιών και στεκόμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να παρέχονται στους αθλητές μας οι καλύτερες δυνατές συνθήκες προετοιμασίας, έτσι ώστε να έχουμε μια μεγάλη και δυνατή ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Δείτε την ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων της ΕΟΕ για τους κορυφαίους του 2022:

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>