Το στίγμα για την επόμενη μέρα στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό έδωσε ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ, που αναλαμβάνει πλέον και τη «Μάνα του Λόχου»

Εποχή Γιαννακόπουλου ξημερώνει στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, καθώς ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ αναλαμβάνει πλέον την τύχη και της «Μάνας του Λόχου».

Η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη είναι σε εξέλιξη, αλλά αυτό που έχει ουσιαστικά σημασία είναι ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναλαμβάνει πλέον και τον Ερασιτέχνη, αφού άλλωστε ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος.

Το θετικό ως προς τη διαδικασία ήταν αν και δεν αναμενόταν η απαρτία, εν τέλει επιτεύχθηκε σε ποσοστό άνω του 50%, γι’ αυτό και συνεχίστηκε η διαδικασία. Ο ίδιος στην ομιλία του δεσμεύτηκε ότι από τη Δευτέρα (11/6) θα ξεκινήσει την αποπληρωμή των χρεών, αρχικά προς το Δημόσιο, ενώ άφησε και αιχμές προς την ΠΑΕ λόγω της σύμβασης για το «Απ. Νικολαΐδης».

Σε αυτό που στάθηκε ιδιαιτέρως ήταν ότι ο Ερασιτέχνης θα πρέπει προσελκύσει νέα μέλη για να γίνει αυτόνομος και βιώσιμος. Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα χρέη στο Δημόσιο είναι ένα σχετικά μικρό ποσοστό από τα περίπου 3,5 εκατ. ευρώ που οφείλει ο Ερασιτέχνης συνολικά σε περισσότερα από 400 πρόσωπα (είτε πρόκειται για παίκτες, προπονητές και προσωπικό είτε για διάφορες εταιρίες). Πάντως τα περισσότερα εξ αυτών έχουν διακανονιστεί.

Λίγο μετά την ομιλία του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχώρησε, αφού το μόνο που ουσιαστικά απέμενε και είχε σημασία, ήταν να γίνει η καταμέτρηση, όταν τελειώσει η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Απευθυνόμενους στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε μεταξύ άλλων:

«Καλησπέρα σε όλους. Όταν ο πατέρας μου και ο θείος μου αποχώρησαν από το μπάσκετ δυσανασχέτησα καθώς η θέση μου ήταν στην κερκίδα. Βλέποντας την κατρακύλα του ΠΑΟ, μίλησα με τον πατέρα και τον θείο μου για να ανατρέψω αυτή την κατάσταση και στον Ερασιτέχνη και οι δύο μου είπαν προχώρα για αυτό και βρίσκομαι εδώ σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια ο Ερασιτέχνης κατρακυλάει και σκοπός είναι να ανατρέψουμε αυτή την  κατάσταση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Πρώτος στόχος είναι χρησιμοποιώντας τους ίδιους ανθρώπους στην ΚΑΕ να ανατρέψουμε την κατάσταση και στον Ερασιτέχνη. Να μπορέσει ο Ερασιτέχνης να ανοίξει, δεν περισσεύει κανείς σε αυτή την προσπάθεια. Όλοι έχουμε κάνει λάθος, πρέπει να σβήσουμε το παρελθόν και να δούμε πως θα μπορέσουμε σε βάθος χρόνου να ξανακάνουμε τον ΠΑΟ πρωταθλητή σε όλα τα σπορ.

Πολλοί ρωτάνε για τα χρέη. Υπάρχουν διοικήσεις που έχουν υπογράψει συμβάσεις που δεν ήταν προς όφελος του ΠΑΟ. Αυτά είναι στο παρελθόν αλλά πρέπει να διορθωθούν. Ο Ερασιτέχνης νοικιάζει στην ΠΑΕ 50.000, δεν μπορεί τα Γιάννενα να πληρώνουν 90.000 και ο ΠΑΟ 50.000.

Θα πρέπει όλοι μαζί ΠΑΕ, Μπάσκετ και Ερασιτέχνης να κοιτάξουμε το συμφέρον του Συλλόγου συνολικά. Όραμα μου να στεγαστούν και οι τρεις Παναθηναϊκοί κάτω από μία στέγη. Δεν υπάρχει κάποιος με νόμιμα χρήματα που να μπορεί να κρατάει ένα σύλλογο πρωταθλητή σε όλα τα σπορ…

Συσπείρωση κανείς δεν περισσεύει να φέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αρμόζει. Υπόσχομαι ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως διοίκηση είναι να εξοφλήσω όλα τα χρήματα τα οποία χρωστάει ο Παναθηναϊκός. Τα χρέη προς το δημόσιο και από εκεί και πέρα να μπούμε σε διαπραγματεύσεις με όλους αυτούς τους ανθρώπους που τόσα χρόνια έχουν βοηθήσει χωρίς να έχουν πληρωθεί. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν και πάρα πολλοί που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη όμως στο Δ.Σ. και τους ανθρώπους που θα αναλάβουν αυτή τη διαπραγμάτευση ώστε να κλείσει αυτό το χρέος προς τους αθλητές και τους προμηθευτές το συντομότερο δυνατόν.

Ελπίζω πως την επόμενη φορά που θα βρεθούμε εδώ μέσα να είναι ένα γεμάτο γήπεδο. Ξαναλέω μέλη χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, δεν περισσεύει κανένας, ελπίζω πως θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστώ πολύ».

Οι έντεκα του ψηφοδελτίου

Το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ήταν και το μοναδικό που καταχωρήθηκε στη διαδικασία. Παρακάτω αναφέρονται αναλυτικά τα έντεκα άτομα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο:

Γιώργος Μοιρέας: Για δεκαετίες έχει υπηρετήσει τον Παναθηναϊκό από διάφορες θέσεις. Από το 1992 αποτελεί μέλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποτελώντας τον επιχειρησιακό διευθυντή της.

Παναγιώτης και Πέτρος Μπίτσος: Τεχνοκράτες και ιδιοκτήτες της Bitsos Development η οποία ειδικεύεται κυρίως στις κατασκευές κτηρίων επαγγελματικής χρήσης στο κέντρο της Αθήνας.

Θεόδωρος Συνοδινός: Παλαίμαχος αθλητής του Παναθηναϊκού και επί χρόνια παράγοντας του συλλόγου.

Σωτήρης Νίκας: Προέρχεται από τον χώρο των οπαδών και ήταν εκ των ιδρυτών του γνωστού συνδέσμου του Παναθηναϊκού «Cockneys», ενώ στο επάγγελμα είναι ασφαλιστής.

Στέφανος Αυγουλέας: Είναι ο άνθρωπος που είχε βοηθήσει σημαντικά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και στην προσπάθεια που είχε κάνει την περσινή σεζόν προκειμένου να αναλάβει τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Αλέξανδρος Έλληνας: Γνωστός επιχειρηματίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με το ανδρικό βόλεϊ του «τριφυλλιού».

Βασίλης Παυλόπουλος: Είναι ο γιος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη. Έχει σπουδάσει νομικά και έχει αποτελέσει μέλος του Ερασιτέχνη επί εποχής Κίτσιου.

Παναγιώτης Μπόμης: Εκ των στενών συνεργατών του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και CEO στα Media της DPG.

Τάκης Μαλακατές: Επί σειρά ετών παράγοντας του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν έφορος στο τμήμα βόλεϊ γυναικών.

Βασίλης Παρθενόπουλος: Υπεύθυνος μάρκετινγκ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός επί σειρά ετών.