Η Renault F1 παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο, τη RS19, με το οποίο θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2019

Το νέο της μονοθέσιο με το οποίο θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2019 παρουσίασε η Renault F1, μαζί με τους δύο οδηγούς της γαλλικής ομάδας.

Το μονοθέσιο θα ονομάζεται RS19 και με αυτό, η γαλλική ομάδα σκοπεύει να κλείσει την ψαλίδα και την απόσταση με τις τρεις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος, Mercedes, Ferrari, Red Bull. Μάλιστα γι’ αυτό το λόγο πήρε και τον οδηγό της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Φέτος υπάρχουν αλλαγές σε όλα τα μονοθέσια, αφού διαφοροποιήθηκαν οι κανονισμοί για την μπροστά και την πίσω πτέρυγα, αλλά και τη διάταξη των barge boards, δηλαδή των πλευρικών αεροδυναμικών βοηθημάτων.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον ως… πρώτος οδηγός ήταν ενθουσιασμένος με τη νέα προοπτική στην καριέρα και στις δηλώσεις του ανέφερε: «Η Renault έχει σπουδαία ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, άρα το να είμαι μέλος του επόμενου βήματος στο ταξίδι της στη Formula 1, αποτελεί μία συναρπαστική πρόκληση.

Ρικιάρντο: «Είμαι πιο ώριμος»

Είμαι εδώ για να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται εντός πίστας αλλά και για να φέρω ενέργεια στην ομάδα. Θέλω να αποτελέσω ελατήριο στο επόμενο βήμα όλων, όχι μόνο γιατί αυτή είναι η δουλειά αλλά κι επειδή έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Όλα όσα έμαθα το 2018, θα με κάνουν καλύτερο ενόψει 2019.

Είμαι πιο ώριμος, έχω περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το που πάω και στοχεύω αυτό να φανεί με τα αποτελέσματά μου εντός πίστας».

Από την πλευρά του ο Νίκο Χούλκενμπεργκ πρόσθεσε: «Έχουμε εξελιχθεί πολύ από το ξεκίνημα του 2017 κι αυτό είναι κομμάτι του πλάνου μας προς την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων που έχουμε θέση. Όταν ήρθα στην ομάδα, οι υποδομές της ήταν ακόμα άγουρες, έχουμε όμως προχωρήσει πολύ από τότε. Θέλω να πάρω τα μέγιστα από τον εαυτό μου, την ομάδα και το μονοθέσιο. Το σημαντικό είναι να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός σαν ομάδα και να αποδίδουμε καλύτερα σε σταθερή βάση».

Αμπιτεμπούλ: «Συνέχεια στην ανοδική πορεία»

Τέλος ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Renault F1, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ, τόνισε: «Από τους 9 βαθμούς της ένατης θέσης του 2016, στους 57 βαθμούς της έκτης θέσης το 2017 και στους 122 της τέταρτης θέσης πέρυσι. Ξεκινάμε τη νέα σεζόν με στόχο να συνεχίσουμε αυτή τη βελτίωση. Όχι κάποια συγκεκριμένη θέση στους κατασκευαστές ή συγκεκριμένο αριθμό βαθμών. Θέλουμε να συνεχίσουμε την ανοδική τροχιά και να βρεθούμε πιο κοντά στις πρώτες ομάδες».

Να πούμε ότι η πρώτη φορά που θα δούμε την RS19 στην πίστα, όπως και τα υπόλοιπα νέα μονοθέσια, θα είναι την προσεχή Δευτέρα στις 18 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, όπου θα αρχίσουν οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης.