Η νίκη του Βάλτερι Μπότας στο GP Ιαπωνίας ήταν αυτή που χάρισε στην Mercedes  τον έκτο διαδοχικό τίτλο της στους κατασκευαστές στην Formula 1. Δεύτερος ο Φέτελ, τρίτος ο Χάμιλτον.

Από τον πρώτο κιόλας γύρο ο Μπότας, μετά το λάθος του Φέτελ, ήταν στην πρώτη θέση και δεν την έχασε ποτέ. Ο Φιλανδός εκμεταλλεύτηκε την κακή εκκίνηση του Γερμανού πιλότου της Ferrari και από την τρίτη θέση βρέθηκε στην πρώτη.

Ο αγώνας για την Scuderia ήταν καταστροφικός για τα δύο μονοθέσια, ειδικά για τον Σαρλς Λεκλέρ. Ο νεαρός Μονεγάσκος  είχε επαφή με τον Φερστάπεν και γρήγορα βρέθηκε στα πιτ στοπ για να αλλάξει την εμπρός αεροτομή που είχε πληγωθεί από την σύγκρουση. Τελικά ο Λεκλέρ τερμάτισε στην έκτη θέση.

Οι περισσότερες ομάδες δεν περίμεναν ότι θα είχαν τόσο μεγάλη φθορά τα ελαστικά και ότι θα έπρεπε να πάνε σε στρατηγική των δύο πιτ στοπ.

Στο GP Ιαπωνίας και στην πίστα της Σουζούκα στην 4η θέση βρέθηκε ο εξαιρετικός Άλμπον, στην 5η θέση ο Κάρλος Σάινθ. Έκτος τερμάτισε ο Λεκλέρ, στην 7η θέση ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, στην 8η ο Πιερ Γκασλί, στην 9η ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο Λανς Στρολ.