Ο Φιλανδός έφυγε από τη Ferrari και θα επιστρέψει στην ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1

Η Ferrari ανακοίνωσε ότι ο Κίμι Ράικονεν δεν θα συνεχίσει στην «σκουντερία», αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα απουσιάσει του χρόνου στη Formula 1!

Ο 39χρονος Φιλανδός πιλότος θα συνεχίσει ουσιαστικά στη… θυγατρική της Ferrari, στην Alfa Romeo Sauber όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά η ομάδα.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, ότι μπορεί η Ferrari να μην είχε θέση για τον Φιλανδό και να προτίμησε για τη θέση του τον πολλά υποσχόμενο Σαρλς Λεκλέρκ –απομένει μόνο η ανακοίνωση από την ιταλική ομάδα- ωστόσο δεν άφησε στα κρύα του λουτρού τον Ράικονεν.

Είναι προφανές ότι η Ferrari τον… έσπρωξε προς την ομάδα, η οποία χρησιμοποιεί κινητήρες Ferrari και που μάλιστα έχει και ονομαστική χορηγία, χρησιμοποιώντας το ιστορικό λογότυπο της Alfa Romeo.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Φιλανδός θα αγωνιστεί στην Alfa Romeo Sauber τις σεζόν 2019 και 2020 και μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ράικονεν είχε ξεκινήσει την καριέρα του στην ελβετική ομάδα το 2001 και από τον επόμενο χρόνο μετακόμισε στη McLaren, όπου τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους…