ΣΠΟΡ

Ηχηρό μήνυμα δεκάδων Olympians και Πρωταθλητών – 1ο Συνέδριο Αθλητών και Αθλητριών Ολυμπιακών Αθλημάτων

Το 1ο Συνέδριο αθλητών και αθλητριών Ολυμπιακών αθλημάτων έστειλε ηχηρό μήνυμα
Ηχηρό μήνυμα δεκάδων Olympians και Πρωταθλητών – 1ο Συνέδριο Αθλητών και Αθλητριών Ολυμπιακών Αθλημάτων

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Συνέδριο αθλητριών και αθλητών Ολυμπιακών αθλημάτων, που διοργάνωσε η Επιτροπή Αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) – HOC Athletes Commission σε συνεργασία με την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Ε.Σ.Ο.Α.) – Hellenic Olympians Association, στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, παρουσία δεκάδων Olympians και Πρωταθλητών.

Το Συνέδριο είχε τέσσερις (4) θεματικές συζητήσεις για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αθλήτριες και οι αθλητές.

1 η Θεματική: Λειτουργία Αθλητικών Ομοσπονδιών, Αθλητικά Σωματεία, Στρατιωτικός Αθλητισμός, Κρατικές Επιχορηγήσεις

2 η Θεματική: Δικαιώματα και Υποχρεώσεις Αθλητών – Μεταγραφές, Ασφάλιση, Σχολικός – Πανεπιστημιακός Αθλητισμός

3 η Θεματική: Κίνητρα, Διευκολύνσεις, Πρωταθλητισμός – Σπουδές

4 η Θεματική: Αθλητές – Προπονητές στο Προσκήνιο, Καλύτερες Συνθήκες Προετοιμασίας

Οι απόψεις των αθλητριών και των αθλητών συζητήθηκαν και αναλύθηκαν εις βάθος και τα χρήσιμα συμπεράσματα (απαραίτητες τροποποιήσεις) που προέκυψαν θα κατατεθούν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), ευελπιστώντας να συμπεριληφθούν στις μεταρρυθμίσεις του Αθλητικού Θεσμικού Πλαισίου, που έχει εξαγγείλει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Βρούτσης.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας επετεύχθη! Η φωνή των αθλητριών και των αθλητών γίνεται ολοένα και πιο δυνατή!

Στη φωτογραφία διακρίνονται η Άγη Κασσούμη, Olympian σκοποβολής, Μέλος Επιτροπής Αθλητών Ε.Ο.Ε. – HOC Athletes Commission, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Σ.Ο.Α. – HOA και Επιστημονική Συνεργάτιδα του Γ.Γ.Α., ο Θανάσης Ζαννιάς, Πρωταθλητής τένις και Μέλος της Padel Task Force της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις – International Tennis Federation, η Βούλα Ζυγούρη Ολυμπιονίκης πάλης και Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο.) – Olympic Winners, η Βούλα Κοζομπόλη, Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης, Πρόεδρος Επιτροπής Αθλητών Ε.Ο.Ε. – HOC Athletes Commission και Πρόεδρος Ε.Σ.Ο.Α. – HOA, ο Κώστας Φιλιππίδης, Olympian άλματος επί κοντώ, Μέλος Επιτροπής Αθλητών Ε.Ο.Ε. – HOC Athletes Commission και Β’  Αντιπρόεδρος Ε.Σ.Ο.Α. – HOA, η Εμμανουέλα Κατζουράκη, Πρωταθλήτρια σκοποβολής και Μέλος Ελληνικής Αποστολής Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» και ο Δημήτρης Μούγιος, Ολυμπιονίκης κωπηλασίας, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου (Ειδικός Γραμματέας) Ε.Σ.Ο.Α. – HOA και Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων (Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ.).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηχηρό μήνυμα δεκάδων Olympians και Πρωταθλητών – 1ο Συνέδριο Αθλητών και Αθλητριών Ολυμπιακών Αθλημάτων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.