Οικογένεια και αθλητισμός: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τένις, η Άννα Κορακάκη και ο Διονύσης Κορακάκης στη σκοποβολή, η Στεφανίδη στο στίβο, ο Ντίνος και Σίμος Μήτογλου μπασκετμπολίστας και ποδοσφαιριστής αντίστοιχα, η Μαριέλλα Φασούλα στο μπάσκετ, ο Ντίμα Φιλίποφ και ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος στο βόλεϋ είναι μόνο μερικά παραδείγματα ολυμπιονικών, παγκόσμιων πρωταθλητών, πρωταθλητών σε διεθνές επίπεδο που είχαν το προνόμιο να έχουν γονείς πρωταθλητές.

Καταξιωμένοι πρωταθλητές οι γονείς των πρωταθλητών μας, πρότυπα στον χώρο του αθλητισμού, ενταγμένοι στην πειθαρχία και τις θυσίες που απαιτεί ο αθλητισμός κατόρθωσαν να εντάξουν στον αθλητισμό τα παιδιά τους με την καλύτερη δυνατή τεχνογνωσία (know-how) που γνωρίζουν μόνο αυτοί.

Αλλά ακόμα και εάν οι γονείς δεν ανήκουν στον χώρο του αθλητισμού, ακόμα και εάν δεν είναι διάσημοι, είναι επίσης κατά μεγάλο βαθμό αυτοί που βρίσκονται πίσω από την επιτυχία των πρωταθλητών μας όπως τα αδέρφια Αντετοκούμπο στο μπάσκετ, ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους, ο Σπύρος Γιαννιώτης στην κολύμβηση και άλλα πολλά παραδείγματα.

Αυτοί οι γονείς είναι που τους στήριζαν οικονομικά, ηθικά, ψυχικά ακόμα και μέχρι να γίνουν πρωταθλητές.

Αυτοί οι γονείς που γνωρίζουν την αξία των παιδιών τους στον αθλητισμό, στερήθηκαν από τον εαυτό τους για χάρη των παιδιών τους.

Αυτοί οι γονείς είναι που σφυρηλάτησαν την αθλητική αγωγή της ψυχής του αθλητή.

Αυτοί οι γονείς είναι που τους δίδαξαν να αντέχουν στις δύσκολες συνθήκες, να αντιστέκονται στον πόνο του σώματος τους, να προσπερνούν την αδικία, να αφοσιώνονται στον στόχο τους και την σκληρή προπόνηση, να μην διασκεδάζουν όπως όλοι οι συνομήλικοι τους, να είναι πρότυπο σε ότι και να κάνουν.

Αυτοί οι γονείς είναι ταυτόχρονα managers, προπονητές, fans των παιδιών τους αλλά και αυστηροί κριτές ταυτόχρονα, παιδαγωγοί και ψυχολόγοι.

Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας «Να στηρίζεις το παιδί σου γιατί μόνο εσύ ξέρεις την αξία του»