ΣΠΟΡ

Καλό ξεκίνημα του Αλέξανδρου Κάμερον Μαραμενίδη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Formula Kite του Πόρτσμουθ

Θετικά ξεκίνησε τις προσπάθειές του Αλέξανδρος Κάμερον Μαραμενίδης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας Formula Kite
Καλό ξεκίνημα του Αλέξανδρου Κάμερον Μαραμενίδη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Formula Kite του Πόρτσμουθ

Ελπιδοφόρα ξεκίνησε ο Αλέξανδρος Κάμερον Μαραμενίδης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας Formula Kite που διεξάγεται στο Πόρτσμουθ.

Αυτή η σημαντική διοργάνωση, που άρχισε με καθυστέρηση λίγων ημερών λόγω των πολύ δυνατών ανέμων, αποτελεί και αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Είναι η δεύτερη ευκαιρία μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Χάγης τον περασμένο μήνα από το οποίο έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη οι πρώτες 8 χώρες (Σιγκαπούρη, Σλοβενία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Κύπρος, Κίνα και Kροατία).

Έγιναν ήδη οι πρώτες 5 ιστιοδρομίες και ο ιστιοπλόος του Α.Ι.Ο Ρίου Ιάσων τερμάτισε 7, 6, 5, 6 και 7 αντίστοιχα. Έτσι, με 24 βαθμούς ποινής (αφαίρεσε την πρώτη κούρσα) βρίσκεται στην 11η θέση της γενικής βαθμολογίας των 71 σκαφών.

Ως χώρα η Ελλάδα είναι 5η πίσω από Αγγλία, Γερμανία, Πολωνία και Ισραήλ. Την πρόκριση από αυτόν τον αγώνα θα πάρει μόνο μία ευρωπαϊκή χώρα, εκτός, βέβαια, αυτών που πήραν την πρόκριση στη Χάγη και της διοργανώτριας Γαλλίας.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Φίλιππος Ποταμιανάκης

Από μικρός με μία μπάλα στα… πόδια. Το μόνο που ήθελε ήταν να ασχοληθεί με αυτή. Αφού δεν τα κατάφερε κλωτσώντας τη, το κάνει γράφοντας. Βέβαια, ακόμα τα ποδοσφαιρικά δεν τα έχει πιάσει, αφού ασχολείται με άλλα σπορ, αλλά που θα πάει. Όλος ο καιρός μπροστά του είναι.