Λευτέρης Αυγενάκης: Χάσαμε το μέτρημα στο… σκορ! Οι αθλητικές Ομοσπονδίες παραμένουν ανεξάρτητες!


Γεράσιμος Μανωλίδης

Λευτέρης Αυγενάκης: Χάσαμε το μέτρημα στο… σκορ! Οι αθλητικές Ομοσπονδίες παραμένουν ανεξάρτητες!


Λευτέρης Αυγενάκης: Δεν προλαβαίνει να μετρά… απώλειες στις εκλογές που έχουν γίνει στις αθλητικές ομοσπονδίες το επιτελείο του Υφυπουργού.

Λευτέρης Αυγενάκης: Υπάρχει μια trend έκφραση. Τη χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να ειρωνευτούμε με ευγένεια, με τακτ. Αυτή η έκφραση είναι η εξής: «Καλά πήγε αυτό…». Στην πραγματικότητα έχει ακριβώς την αντίθετη σημασία. Δεν έχει πάει καθόλου με καθόλου καλά. Ακριβώς όπως η πορεία των υποψηφίων προέδρων για τις αθλητικές ομοσπονδίες που στήριξε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Τελευταίο… χτύπημα, οι εκλογές στην ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία. Εκεί ο υποψήφιος του Υφυπουργού αθλητισμού όχι απλά δεν εκλέχθηκε, αλλά μένει και οριακά εκτός ΔΣ. Παρεμπιπτόντως, άλλαξε ο πρόεδρος της ΕΙΟ. Είναι πλέον η Νίκη Αναστασίου. Μπορούν να… πανηγυρίζουν πως κι αυτό είναι μια επιτυχία το νόμου Αυγενάκη. Της νέας μεταρρύθμισης, της αθλητικής αλλαγής που επιτάσσει η νέα τάξη πραγμάτων.

Ασφαλώς και κάθε νέος πρόεδρος φέρνει άνεμο αλλαγής. Φέρει τη δική του προσωπικότητα, τη δική του σφραγίδα. Το ίδιο γίνεται παντού, σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες, χρόνια τώρα. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί με την Νίκη Αναστασίου στην Ιστιοπλοΐα. Το ίδιο θα συμβεί και στον ΣΕΓΑΣ όταν αναλάβει η Σοφία Σακοράφα.

Πανηγυρίζει τις ήττες!

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επαίρεται για τον ψηφιακό τρόπο εκλογών. Κάτι αυτονόητο στην εποχή που ζούμε. Το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί είναι για ποιο λόγο επιλέχθηκε η πλατφόρμα ΖΕΥΣ και κυρίως για ποιο λόγο ο κύριος επόπτης της διαδικασίας να είναι η ΓΓΑ. Δηλαδή το ίδιο το Υφυπουργείο αθλητισμού.

Παρουσιάζει η… επίσημη ιστοσελίδα του Λευτέρη Αυγενάκη τον Υφυπουργό σαν άλλο Αττίλα επειδή στις έξι από τις επτά ομοσπονδίες άλλαξε πρόεδρος. Μα δεν μπορούσε να γίνει και αλλιώς με τους περιορισμούς σε θητείες και ηλικιακά όρια που έχει θέσει. Μπορούν αν θέλουν να πανηγυρίσουν από τώρα, το σκορ θα είναι με θετικό πρόσημο σε όλες τις ομοσπονδίες. Θετικό για τον αθλητισμό, θετικό για την ουσία της εκλογικής διαδικασίας και της επόμενης μέρας.

Η τακτική του να βαφτίζουν το ψάρι κρέας την είδαμε και στον ΣΕΓΑΣ, θα τη δούμε και τις επόμενες μέρες. Όσο θα προχωρούν οι αρχαιρεσίες για τις νέες διοικήσεις σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες. Για την ώρα πάντως… μονότερμα είναι το παιχνίδι. Ούτε το γκολ της τιμής δεν έχει μπει από την πλευρά Αυγενάκη.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news