Επανάληψη του… 2016 στο Μοτέγκι, με τον Μαρκ Μάρκεθ να κατακτά στην Ιαπωνία τον πέμπτο τίτλο του στο MotoGP (έβδομο μαζί με τους άλλους δύο τίτλους σε διαφορετικές κατηγορίες). Ο Ισπανός ξεκίνησε έκτος, έχοντας υποχωρήσει μπροστά στην ανώτερη οδήγηση του Ντοβιτσιόζο, που ξεκίνησε από την pole και εκτοξεύθηκε κατευθείαν στην πρωτιά. Ο Μάρκεθ κινήθηκε επιθετικά,...

Επανάληψη του… 2016 στο Μοτέγκι, με τον Μαρκ Μάρκεθ να κατακτά στην Ιαπωνία τον πέμπτο τίτλο του στο MotoGP (έβδομο μαζί με τους άλλους δύο τίτλους σε διαφορετικές κατηγορίες).

Ο Ισπανός ξεκίνησε έκτος, έχοντας υποχωρήσει μπροστά στην ανώτερη οδήγηση του Ντοβιτσιόζο, που ξεκίνησε από την pole και εκτοξεύθηκε κατευθείαν στην πρωτιά.

Ο Μάρκεθ κινήθηκε επιθετικά, κάνοντας τρεις προσπεράσεις διαδοχικά και ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση, με τον Μίλερ μπροστά του στη δεύτερη, αλλά όχι για πολύ – μόλις στην ένατη στροφή ο Ισπανός άφησε πίσω του τον Αυστραλό.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η στρατηγική του Μαρκ Μάρκεθ ήταν απλή: “μείνε πίσω και άφησε τον Ντόβι να αυτοκαταστραφεί”. Και ακριβώς αυτό έκανε, καθώς περίμενε σχεδόν 14 γύρους για να κάνει την πρώτη του κίνηση που κατέληξε σε μία από τις έντονες μονομαχίες που βλέπουμε τακτικά το τελευταίο διάστημα.

Τελικά, στο 21ο τουρ, κι ενώ ο Μάρκεθ βρισκόταν ήδη στην πρώτη θέση, ο Ντόβι δεν κατάφερε να συνεχίσει να ακολουθεί από κοντά, χάνοντας πρόσφυση στο μπροστινό τροχό μόλις ένα γύρο πριν τη λήξη.

Η πτώση του Ντόβι έφερε στη δεύτερη θέση τον Κράτσλοου και έστειλε τον Ντόβι στη 18η, κυρίως όμως έφερε μαζί και τον πέμπτο τίτλο του Μάρκεθ, καθώς ο Ισπανός στα 25 του χρόνια έγινε ο νεότερος αναβάτης να έχει κατακτήσει πέντε τίτλους (σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Ρόσι στα 26).

Και μιλώντας για τον Ρόσι, η πορεία του ήταν αρκετά καλή στην τέταρτη θέση, όπως και του Ρινς στην προηγούμενη, ενώ η μονομαχία Ζαρκό και Μίλερ δεν είχε καλή κατάληξη για κάποιον από τους δύο – ο Ζαρκό δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την έκτη θέση, ο Μίλερ εγκαταλείποντας στο 14ο τουρ.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο